Ugrás a tartalomra
Facebook/VM4K/Nyárhangoló Fesztivál

Nyárhangoló Fesztivál Palicson

2022.06.15
14:41
2022.06.15
17:11
Forrás
Pannon RTV
Négy napon át reggeltől estig megtölteni Palicsot - ez a fő célja a VM4K Nyárhangoló című kulturális programsorozatának. Színházi kerekasztal-beszélgetések, irodalmi programok, koncertek, táncház várja a látogatókat.
Pannon RTV

Közösségi élmény, közösségi öröm - ez a gondolat hívta életre a Vajdasági Képző-, Kutató- és Kulturális Központ nyári rendezvénysorozatát. A Női strand, a Vigadó és a Bagolyvár környékére várják a látogatókat, valamint a Nyári színpad előtti térre. Helytörténeti séták és közéleti beszélgetések által Palics megismertetése is a program céljai között szerepel.

Lovas Ildikó, vezető, VM4K:
Megpróbáljuk Palicsot a közösségi életünk részévé tenni, hajlamos minden terület és minden közösség arra, hogy amikor nyár van, amikor fesztiválra gondolok, akkor azért máshova menjen el. Az egy olyan kihívás, a kikapcsolódásra lehetőség, vagy a távolabbi, a messzebbi az mindig szebb, és az a kínálat mindig jobb, és mi úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk ezt a mi hozzánk legközelebb álló területet, a Palicsi-tó partját és a szecessziós épületegyüttes környékét úgy belakni, hogy az a mi közönségünk számára is hívogató, csalogató és megfelelő legyen.

Facebook/VM4K/Nyárhangoló Fesztivál

Palicsra látogatnak többek között Eperjes Károly és Oberfrank Pál színművészek, Varró Dániel író és a Halott pénz együttes is. Emellett felcsendülnek Kálmán Imre és Lehár Ferenc operett-klasszikusainak legszebb dalai is.

Szakács Tamás, szakmai referens, VM4K:
Minden egyes nagykoncertet egy táncházzal fogunk zárni egy másik helyszínen, a Nyári színpad előterében, amit mi Tháliának nevezünk. Vajdaság legjobb zenekarai, mint például a Juhász zenekar, a Csalóka zenekar, illetve a Duhaj zenekar fogja a talpalávalót húzni este 11 órától éjfélig, kora hajnalig fog tartani a mulatság.

Facebook/VM4K/Nyárhangoló Fesztivál

Mind a négy napon gyerekprogramokat is tartanak 16-tól 18 óráig a Vitorlásklub és a valamikori Béka Tanya közötti füves területen.

Kosányi Tamás, szakmai referens, VM4K:
Lesznek kézműves foglalkozások, lesz Ringató foglalkozás, különféle népi gyermekjátékokkal is megismerkedhetnek a legfiatalabbak, lesz játszósarok, lehetőségük lesz a gyermekeknek különféle arcfestésben részt venni, csillámtetkót készíteni, valamint kisállat nézegető, kisállat bemutató program is várni fogja a legkisebbeket.

Facebook/VM4K/Nyárhangoló Fesztivál

Kirakodó-, gasztro- és borutca gondoskodik arról, hogy mindenki jól érezze magát. A július 7-e és 10-e között tartó nagyszabású rendezvény minden látogató számára ingyenes.

Palics
Nyárhangoló Fesztivál
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.