Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nyári színpaddal bővül a padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör udvara

2020-07-31
08:05
2020-07-31
15:57
Forrás
Pannon RTV
A projekt a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósul meg. A munkálatok a tervek szerint nyár végére befejeződnek.

Serényen folyik a munka a padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör udvarában. Közel tíz éves álom válik ezzel valóra, hiszen a 2010-es évek elején már elkészült a terv, amely alapján most a nyári színpad épül – mondta el stábunknak Komáromi Róbert, az egyesület elnöke.

„Az építkezés nagy vonalakban körülbelül június hónap végén kezdődött meg, a tereptakarítás, a rendezés és a betonmunkálatok, az alapok, azok július elején kezdődtek el. Azóta ugye megtörtént a falazás, most már a tetőszerkezet is kezd felkerülni az épületre. Ahogy terveztük, augusztus végére, szeptember elejére a teljes épület el fog készülni.”

Az elkészülő nyári színpad igazi ékköve lehet majd a falu kulturális életének, hiszen a Kultúrkör rendezvényei mellett szeretnének majd különböző előadásokat, színtársulatokat is vendégül látni a nyári színpadon.

Komáromi Róbert: „Legfőképpen azért, mert nekünk szinte minden programunkat benn kellett tartani, ha jó, ha rossz idő volt. De most már remélem, hogy az az évi 5-6 saját programunk: március 15-e, Keszég-nap, karácsonyi műsorok, ezt majd kint is meg lehet tartani, meg bízok benne, hogy most már nem csak faluszinten tudunk műsorokat rendezni, hanem tudunk majd több színházi egyesületet elhívni, és vajdasági szintű rendezvényeket is tartani majd.”

Az egyesület tervei szerint a szeptemberi Keszég Károly napokon már használhatják a résztvevők, és a helyiek az új nyári színpadot. A fejlesztést a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

Padé
Takáts Rafael Kultúrkör
nyári színpad
építés
Komáromi Róbert

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.