Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyelvében él a nemzet

2023.01.24
20:25
Forrás
Pannon RTV
Versekkel, dalokkal ünnepelte a Himnusz és Petőfi Sándor születésének 200-ik évfordulóját a Csáth Géza Művészetbarátok Köre a Szabadkai Könyvtárban.

Az eseményen fellépett a királyhalmi népdalkör Ledenyák Lea vezetésével, valamint a Csáth Kör versmondói is, akik ezúttal személyes vallomásaikkal gazdagították az elhangzó verseket.

Némedi Imre, versmondó, Életjel - Csáth Géza Művészetbaráti Kör: „Nyelvében él a nemzet. Én azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. A kultúránk nemcsak a nyelvünk természetesen, hanem az egész kultúránk: művészetünk, tudományunk, minden egyben ez alkotja magát a magyar nemzetet. Erre minden évben emlékeztetni is kell az embereket. Nemcsak emlékezni, hanem emlékeztetni, hogy milyen szép és milyen jó is magyarnak lenni.”

Csáth Géza Művészetbaráti Kör
Himnusz
Petőfi Sándor
Némedi Imre
Simon Dorotea

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.