Ugrás a tartalomra

Nyilvánosságra hozta az amerikai filmakadémia az idei Oscar-díjak jelöltjeit

2019.01.22
18:32
2024.03.19
08:44
Forrás
hvg.hu
Az Oscar-díj-átadót, amelyen az amerikai filmművészet legrangosabb elismeréseit 91. alkalommal adják át, február 24-én tartják Los Angelesben.

A magyar Susotázs a legjobb rövidfilmek, a Ruben Brandt, a gyűjtő pedig a legjobb egész estés animációs filmek kategóriájában volt esélyes, de nem jutottak be a legjobbak közé.

A legtöbb fontos kategóriában versenyben van az Oscarért Alfonso Cuarón Roma című filmje és a görög Giórgosz Lánthimosz filmje, A kedvenc.

Most először került Marvel-film a legjobbak közé, a Fekete párduc több fronton is érdekelt lesz a gálán.

Az óriási közönségsikert aratott Bohém rapszódia szintén itt van, nemcsak a legjobb férfi főszereplő, hanem a legjobb filmek kategóriájában is. Ez utóbbi kategóriában Rami Maleknek Christian Bale-lel és Bradley Cooperrel is meg kell küzdenie.

Fotó: Tanjug via AP/Alex Bailey/Twentieth Century Fox

Az Oscar-díj-átadót, amelyen az amerikai filmművészet legrangosabb elismeréseit 91. alkalommal adják át, február 24-én tartják Los Angelesben.

Oscar-díj

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.