Ugrás a tartalomra

A Nyolc nővel zárult a Szabadkai Népszínház évada

2018.06.18
08:27
2018.06.19
00:49
Forrás
Pannon RTV
A Nyolc nő rendhagyó változatával zárta az évadot a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Kihirdették az évad legjobb színészét és színésznőjét, és ismertették az idei Pataki-gyűrű várományosait is.

A Nyolc nő című bűnügyi komédia rövidített zenés változatát a gálán nyolc férfi játszotta.

A szabadkai Népszínház Magyar Társulatának sikerült nagyon sok stílust és műfajt megmutatnia az évadban. Négy bemutatójuk volt. Gyarmati Kata, társulatvezető, Szabadkai Népszínház Magyar Társulat: „Rengeteg fesztiválon jártunk és nagyon sokat játszottunk házunk kívül is, amire nagyon büszke vagyok, mert most úgy jött össze ez az évad, hogy rengeteg meghívásunk érkezett.

Az évad színésznője Pesitz Mónika, akinek idén nagy kihívást jelentett a kosztümtervezés, a Baby Jane pedig egy igazi jutalomjáték volt számára: „Arról beszélünk, hogy mik a szerepálmai az embereknek. Én nem tudtam, hogy létezik a Baby Jane, tehát nem lehetett szerepálmom, igazából nem is volt. De ez tényleg egy olyan női szerep, amiben fürödhet egy színész.”

Az évad legjobb színésze Baráth Attila: „Mind a négy darab, amiben részt vettem ebben az évadban, nagyon különbözőek voltak, különböző kritériumok és különböző szerepformálások. Más tapasztalatok, más rendezők és folyamatok voltak.”

A rendezvényen ismertették a Pataki-gyűrű Díj idei várományosait. Jászay Tamás magyarországi kritikus Béres Mártát, Elor Eminát, Mészáros Gábort, Nešić Mátét és Pesitz Mónikát jelölte.

A nyolc nő
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.