Ugrás a tartalomra

Nyomtatásban a Közös nevezőn

2019.12.17
09:01
2019.12.17
19:43
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gondozásában jelent meg az Újvidéki Rádió Közös nevezőn című műsorának azonos című könyve.

A kiadvány az elmúlt évtizedek riportjait, portréit gyűjti össze. A műsorszerkesztők, egyben könyvszerzők, Miklós Csongor és Nánási Anikó elmondták, hogy a műsor 20 és az Újvidéki Rádió 70 éves jubileuma volt az apropója annak, hogy könyv formájában is megjelentessék azokat a vajdasági témákat, amelyek a mai korra jellemzők és amelyek olyan társadalmi jelenségeket, illetve folyamatokat dolgoznak fel, amelyek érintik a közösségünket.

Könnyedebbek közé tartozik például az, hogy igazak-e a szőke nős viccek, van-e valóságalapjuk, vagy például az, hogy miért a futball a legnépszerűbb sport a világon, miért szeretik annyira a férfiak, akkor is, ha nem űzik maguk, és hogyan élik túl a nők egy-egy mérkőzés idejét vagy egy bajnokság idejét, amely hónapokig eltart, és ezekről is el kell mondani, noha viccelődve indultak a beszélgetések, mégis egész komoly gondolatok születtek meg ezek az interjúk során is.

Közös nevezőn
Újvidéki Rádió
könyvbemutató
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.