Ugrás a tartalomra

Óbecse - Szoboravatás és szőtteskiállítás a Than Mór emléknapon (videó)

2017.06.17
08:24
Egész alakos szobrot avattak Than Mór tiszteletére Óbecsén pénteken
Egész alakos szobrot avattak Than Mór tiszteletére Óbecsén pénteken. A Than Mór emléknap keretében szőtteskiállítás is nyílt. A csodálatos kézimunkákat június végéig tekinthetik meg az érdeklődők. Profilkép nélkül, láncfűrésszel kezdték meg a munkát tavaly ősszel az Ars in Ligno Fafaragó Egyesület tagjai. Az óbecsei születésű neves festőművész, Than Mór egész alakos szobrát pénteken leplezték le a Than Emlékház udvarán. thanmor-S Berentai Jenő, elnök, Ars in Ligno Fafaragó Egyesület, Óbecse: „Mi meg vagyunk elégedve, egyedül az anyagunk nagyon nyers volt, egy kicsit megrepedezett, de ez a fának a sorsa.” A szoboravatóra a festőművész 189. születésnapján került sor.



Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „Fontos számunkra, hogy megemlékezzünk Than Mórról, hiszen ő Óbecse egyik kiemelkedő személyisége, aki itt született, és akinek az életéből és tevékenységéből az óbecseiek erőt meríthetnek.” Az emléknapon egy szőtteskiállítás is nyílt, amelyen a Vajdasági Magyar Folklórközpont tanfolyamának a hallgatói állították ki munkáikat. than_szobor_szottes1 Raj Rozália, népi textília- és viseletkutató: „A Vajdasági Magyar Folklórközpont Lánchenger elnevezésű szőttespályázati kiállításainak anyagából válogattunk ehhez a kiállításhoz. Örömünkre szolgál ez a meghívás. Tudni kell a kiállításról, hogy kétévenkénti gyakorisággal kerül megrendezésre, és ez évben az ötödik került megrendezésre.” A szőtteskiállítás június 30-áig tekinthető meg az óbecsei Than Emlékházban.  
Óbecse
szoboravatás
Than Mór emléknap
szőtteskiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.