Ugrás a tartalomra

Óbecsén járt a versvándor

2021.02.25
15:02
2021.02.25
16:47
Forrás
Pannon RTV
A héten több vajdasági településre is ellátogatott, pénteken pedig Topolyán fejezi be a körútját.

Rendhagyó irodalom- és történelemóra résztvevői lehettek ma az óbecsei általános és középiskolások. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor Radnóti Miklós versein keresztül mutatta be a költő utolsó heteinek történetét. Ő maga is végigjárta a Bortól Abdáig tartó 850 kilométeres erőltetett menetet. A versvándor ezen a héten több vajdasági településen járt, pénteken Topolyán zárja körútját.

Tóth Péter Lóránt, tanár, versvándor: „Két olyan embert ismerek a magyar irodalomból és költészetből, aki minden korosztályt megfog, gondolok itt a 7., 8. osztályosokra főleg és a középiskolásokra: ez József Attila és Radnóti Miklós. Radnóti Miklós története, az az út, és ami történt vele Bortól Abdáig, az nem csak a magyar diákokat fogja meg. Azt gondolom, hogy ez olyan egyetemes történet, amit ha szerbre, horvátra, japánra lefordítanánk, minden diák vagy felnőtt értené. Radnóti története annyira egyetemes, hogy mindenkinek eljut a szívéhez ez a megrendítő történet.”

versvándor
Radnóti Miklós
Tóth Péter Lóránt
Óbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű