Ugrás a tartalomra

Oda megyek, ahol Gion járt...

2019-08-22
23:34
2019-08-22
23:43
Forrás
Pannon RTV
Kiállítás és helytörténeti séta is várja azokat, akik ellátogatnak szombaton a szenttamási Gion Nándor Emlékházban megrendezett díjkiosztóra.

Augusztus 24-én tartják a 2019-es évi Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat díjkiosztó ünnepségét. A bírálóbizottság döntése alapján idén az első díjat a soproni Szombath András, a másodikat a hörby (Svédország) Balázs István, a harmadik díjat pedig a győri Balogh Gábor, valamint a budapesti Balázs Ildikó pályaművei érdemelték ki. Az idei műfordítói pályázat meghívásos volt, a szervezők Kovács Jolánka műfordítót kérték fel Gion Nándor Zongora a fehér kastélyból című regényének szerb nyelvre fordítására. A kötet illusztrációit Munjin Andrea készítette, amelyekből kiállítást rendeznek a szenttamási Gion Nándor Emlékházban. A délelőtt 11 órakor kezdődő díjkiosztót követően az érdeklődők helytörténeti sétán vehetnek részt, amelyen megismerkedhetnek a Gion-művek helyszíneivel is.

Gion Nándor
emlékház
Szenttamás
novella
műfordító
pályázat
díjak

Most

16:50, Frissítve: 16:57

A NIS vitte el a fődíjat

A NIS vitte el a fődíjat a 100 legnagyobb Szerbiában elnevezésű rendezvényen. A Kőolajipari Társaság a 2018-ban megvalósított bevételei alapján lett a legjobb a nagyvállalatok körében.
16:31, Frissítve: 16:44

„A szerb-kínai kapcsolatok rendkívüliek”

Szerbia nagyra értékeli, hogy Kína tiszteletben tartja és védi a nemzetközi jogokat - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő a Kínai Legfelsőbb Népi Bíróság képviselőivel folytatott tárgyalásán Belgrádban
16:10, Frissítve: 16:27

Újra megbüntette az UEFA a Crvena zvezdát

Az Európai Labdarúgó-szövetség azért indított eljárást a szerbiai csapat ellen, mert biztonsági hiányosságok mutatkoztak a svájci Young Boys elleni BL-selejtező lebonyolításakor.

Népszerű