Ugrás a tartalomra

Oda megyek, ahol Gion járt...

2019-08-22
23:34
2019-08-22
23:43
Forrás
Pannon RTV
Kiállítás és helytörténeti séta is várja azokat, akik ellátogatnak szombaton a szenttamási Gion Nándor Emlékházban megrendezett díjkiosztóra.

Augusztus 24-én tartják a 2019-es évi Gion Nándor Novella- és Műfordítói Pályázat díjkiosztó ünnepségét. A bírálóbizottság döntése alapján idén az első díjat a soproni Szombath András, a másodikat a hörby (Svédország) Balázs István, a harmadik díjat pedig a győri Balogh Gábor, valamint a budapesti Balázs Ildikó pályaművei érdemelték ki. Az idei műfordítói pályázat meghívásos volt, a szervezők Kovács Jolánka műfordítót kérték fel Gion Nándor Zongora a fehér kastélyból című regényének szerb nyelvre fordítására. A kötet illusztrációit Munjin Andrea készítette, amelyekből kiállítást rendeznek a szenttamási Gion Nándor Emlékházban. A délelőtt 11 órakor kezdődő díjkiosztót követően az érdeklődők helytörténeti sétán vehetnek részt, amelyen megismerkedhetnek a Gion-művek helyszíneivel is.

Gion Nándor
emlékház
Szenttamás
novella
műfordító
pályázat
díjak

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.