Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

Odaítélték a Híd Irodalmi Díjat, a Forum Képzőművészeti Díjat és a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat

2020-12-05
09:35
2020-12-05
09:44
Forrás
Pannon RTV
A 2019. évi Híd Irodalmi Díjat Böndör Pál, a Forum Képzőművészeti Díjat a Bosch+Bosch Csoport, a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat pedig Döbrei Dénes kapja.

Böndör Pál a Vásárlási lázgörbe című könyvéért érdemelte ki az irodalmi elismerést, amelyet a két hónapja elhunyt szerzőnek posztumusz díjként adományoznak.

A képzőművészeti díjat kiérdemlő Bosch+Bosch Csoport 2019-ben ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját. Jelenleg is képviselik a vajdasági művészetet a nemzetközi közönség előtt egy tárlat formájában, a brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben.

A Vajdasági Magyar Művészeti Díjat Döbrei Dénes táncos-színész-koreográfus-rendező érdemelte ki, aki az 1980-as évektől jelentősen hozzájárult a vajdasági magyar művészet népszerűsítéséhez mind regionális, mind nemzetközi szinten. A helyzetre való tekintettel a díjak átadásának időpontjáról és körülményeiről a Forum Könyvkiadó Intézet a későbbiekben értesíti a közönséget.

Híd Irodalmi Díj
Forum Képzőművészeti Díj
Vajdasági Magyar Művészeti Díj
Döbrei Dénes
Bosch+Bosch
Böndör Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:23

Elmozdulhatnak a trópusi esőerdők a klímaváltozás miatt

Az egyenlítő mentén húzódó keskeny, esős sávban honos esőerdők területi eltolódására is sor kerülhet a klímaváltozás miatt. Ha ez bekövetkezik, az milliók élelmiszerbiztonságát fenyegeti – állítják a Kaliforniai Egyetem és Irvine Egyetem kutatói.
17:07

Hétfőtől visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
16:49, Frissítve: 17:10

Tízéves fennállását ünnepli idén a Magyarság Háza

A jubileum alkalmából az egész évet felölelő programsorozattal készülnek, amelybe a külhoni magyarságot is bevonják. A Magyarság Háza programjai igen népszerűek, hiszen tízmilliónál többen voltak részesei háromnegyed év alatt.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.