Ugrás a tartalomra

Odaítélték a Híd Irodalmi Díjat, a Forum Képzőművészeti Díjat és a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat

2020.12.05
09:35
2020.12.05
09:44
Forrás
Pannon RTV
A 2019. évi Híd Irodalmi Díjat Böndör Pál, a Forum Képzőművészeti Díjat a Bosch+Bosch Csoport, a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat pedig Döbrei Dénes kapja.

Böndör Pál a Vásárlási lázgörbe című könyvéért érdemelte ki az irodalmi elismerést, amelyet a két hónapja elhunyt szerzőnek posztumusz díjként adományoznak.

A képzőművészeti díjat kiérdemlő Bosch+Bosch Csoport 2019-ben ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját. Jelenleg is képviselik a vajdasági művészetet a nemzetközi közönség előtt egy tárlat formájában, a brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben.

A Vajdasági Magyar Művészeti Díjat Döbrei Dénes táncos-színész-koreográfus-rendező érdemelte ki, aki az 1980-as évektől jelentősen hozzájárult a vajdasági magyar művészet népszerűsítéséhez mind regionális, mind nemzetközi szinten. A helyzetre való tekintettel a díjak átadásának időpontjáról és körülményeiről a Forum Könyvkiadó Intézet a későbbiekben értesíti a közönséget.

Híd Irodalmi Díj
Forum Képzőművészeti Díj
Vajdasági Magyar Művészeti Díj
Döbrei Dénes
Bosch+Bosch
Böndör Pál

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.