Ugrás a tartalomra

Odaítélték a Milica útja díjat, a kiemelkedő költőnők elismerését

2021.10.22
14:29
2021.10.22
17:14
Forrás
Pannon RTV
A Miloš Crnjanski Vajdasági Művelődési Központ negyvenötödik alkalommal ítélte oda a Milica útja nevű díjat, melyet kiemelkedő költőnők kapnak. Idén a pancsovai Jasmina Topić kapta az elismerést, Ideiglenes lakhely című verseskötetével.

Ez a díj rendkívül fontos a fiatal költőnők ösztönzése érdekében, akik csak most kezdték papírra vetni a gondolataikat - hangsúlyozta a díjátadón Dragana Milošević tartományi művelődési titkár.

„A tartományi művelődési és tömegtájékoztatási titkárság nagy jelentőséget tulajdonít ennek, mivel a kulturális intézményeink valósítják meg mindazt, ami az írott szó, az irodalom, a tradíciók, a nyelv és általánosan a kultúra megőrzésére vonatkozik. Nagyon kitartóan, odaadóan, ambiciózusan tesszük ezt évről évre, nem szakítjuk meg ezt a hagyományt, mivel nagyon fontos a jövő generációi számára.”

Milica útja díj
költő
díj
elismerés
Dragana Milošević

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.