Ugrás a tartalomra

Őket jutalmazza idén a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

2017.12.22
12:04
2024.03.19
08:52
Forrás
VajdaságMA
Magyar Életfa díjban részesül Diósi János, Kalapis Sztoján, Mezei Erzsébet és dr. Pénovátz Antal. A VMMSZ Aranyplakettel tünteti ki dr. Halzl Józsefet.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Elnökségének döntése értelmében Magyar Életfa díjban részesül Diósi János doroszlói művelődésszervező, Kalapis Sztoján atya, a Vajdasági Magyar Cserkésszövetség elnöke, az Emmausz Kollégium igazgatója, Mezei Erzsébet zentai képzőművész, pedagógus és művésztelep-vezető, valamint dr. Pénovátz Antal pacséri nyelvjárás- és néprajzkutató, nyugalmazott tanár. Aranyplakettel tüntetik ki dr. Halzl Józsefet, a Rákóczi Szövetség elnökét. Plakettet vehet át: Nagy Abonyi Ágnes, Vörös Róbert, valamint a zentai Délibáb Magyar Művelődési Egyesület, a bácskossuthfalvi Monográfia Helytörténeti Egyesület és a martonosi Monográfia Helytörténeti Egyesület. A díjakat a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségén, Zentán adják át, január 12-én.

VMMSZ
Magyar Életfa díj
Aranyplakett

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.