Ugrás a tartalomra

Olvasásra ösztönzik a férfiakat Óbecsén

2023.06.04
11:03
2023.06.04
17:02
Forrás
Pannon RTV
Az úriemberek hete névvel hatodik alkalommal szervez programokat a helyi Népkönyvtár azzal a céllal, hogy minél több férfi olvasson. A rendezvényen irodalmi találkozók, zenei programok és műhelymunkák népszerűsítik a könyvolvasást.

Egy szál gitárral és szellemes szöveggel szórakoztatta szombaton este az óbecsei Népkönyvtár udvarán megjelent közönséget Csorba Lóránt, a budapesti Lóci Játszik zenekar óbecsei származású alapító frontembere. Az Úriemberek hete nevű rendezvényének ő volt az első vendége. A programsorozattal a szervezők a férfiak körében szeretnék népszerűsíteni az olvasást.

Csorba Lóránt: „Most éppen a Rózsa nevét olvasom Umberto Ecótól, 600 oldalas, ami izgalmas is, krimi is, de közben egy csomó mindent tanul is ember, ezért érdemes lesz. Mivel dalszerző is vagyok, nagyon sok lírát olvasok, nagyon szeretem azokat, akik rapperek vagy slammerek, nekik is vannak köteteik, nemcsak Ady a költő, hanem akár olyan emberek is, akik megjelennek a tévében, médiában, nekik is vannak köteteik, azok is teljesen jók.”

Szerda László is zenész, ezúttal a közönség között élvezte az estét. Ő nagyon szeret olvasni.

„A gimnáziumban kezdtem rászokni, amikor a kortárs irodalommal foglalkoztunk, ami igazából érdekelt. A korábbi művekkel akkoriban annyira nem tudtam azonosulni, de később már igen. Aztán jöttek a versek, folyamatosan, de rendszertelenül, tehát ahol fölcsapom a könyvet, onnan indítom.”

A rendezvényt Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke nyitotta meg.

„Megfogni egy könyvet, lapozni, beleszagolni és megemészteni, feldolgozni önmagukban azokat az élményéket, amiket egy-egy regény vagy bármilyen más könyv ad, felbecsülhetetlen, és azt nem tudja a mobil, az e-book visszaadni.”

Az óbecsei Népkönyvtár hat évvel ezelőtt szervezte meg első alkalommal az Úriemberek hetét, amikor az adatokból kiderült, hogy jóval kevesebb férfi olvas, mint nő. Június 9-ig irodalmi találkozók, zenei programok és műhelymunkák népszerűsítik a könyvolvasást – emelte ki Fenyvesi Szilvia. Az óbecsei Népkönyvár munkatársa hozzátette: „Sikeresnek bizonyult, mivel most már 6. éve csináljuk, látszik a növekedési tendencia. Nem azt mondom, hogy fele-fele arányban, de több férfi beiratkozónk van.”

Június 9-éig a férfiak, valamint a 16 és 30 év közötti ifjúsági korosztály ingyen iratkozhat be az óbecsei Népkönyvtárba.

Úriemberek hete
Óbecse
Kiss Igor
Csorba Lóránt
Fenyvesi Szilvia

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:12, Frissítve: 16:54

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.