Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Olvasásra ösztönzik a férfiakat Óbecsén

2023.06.04
11:03
2023.06.04
17:02
Forrás
Pannon RTV
Az úriemberek hete névvel hatodik alkalommal szervez programokat a helyi Népkönyvtár azzal a céllal, hogy minél több férfi olvasson. A rendezvényen irodalmi találkozók, zenei programok és műhelymunkák népszerűsítik a könyvolvasást.

Egy szál gitárral és szellemes szöveggel szórakoztatta szombaton este az óbecsei Népkönyvtár udvarán megjelent közönséget Csorba Lóránt, a budapesti Lóci Játszik zenekar óbecsei származású alapító frontembere. Az Úriemberek hete nevű rendezvényének ő volt az első vendége. A programsorozattal a szervezők a férfiak körében szeretnék népszerűsíteni az olvasást.

Csorba Lóránt: „Most éppen a Rózsa nevét olvasom Umberto Ecótól, 600 oldalas, ami izgalmas is, krimi is, de közben egy csomó mindent tanul is ember, ezért érdemes lesz. Mivel dalszerző is vagyok, nagyon sok lírát olvasok, nagyon szeretem azokat, akik rapperek vagy slammerek, nekik is vannak köteteik, nemcsak Ady a költő, hanem akár olyan emberek is, akik megjelennek a tévében, médiában, nekik is vannak köteteik, azok is teljesen jók.”

Szerda László is zenész, ezúttal a közönség között élvezte az estét. Ő nagyon szeret olvasni.

„A gimnáziumban kezdtem rászokni, amikor a kortárs irodalommal foglalkoztunk, ami igazából érdekelt. A korábbi művekkel akkoriban annyira nem tudtam azonosulni, de később már igen. Aztán jöttek a versek, folyamatosan, de rendszertelenül, tehát ahol fölcsapom a könyvet, onnan indítom.”

A rendezvényt Kiss Igor, a községi képviselő-testület elnöke nyitotta meg.

„Megfogni egy könyvet, lapozni, beleszagolni és megemészteni, feldolgozni önmagukban azokat az élményéket, amiket egy-egy regény vagy bármilyen más könyv ad, felbecsülhetetlen, és azt nem tudja a mobil, az e-book visszaadni.”

Az óbecsei Népkönyvtár hat évvel ezelőtt szervezte meg első alkalommal az Úriemberek hetét, amikor az adatokból kiderült, hogy jóval kevesebb férfi olvas, mint nő. Június 9-ig irodalmi találkozók, zenei programok és műhelymunkák népszerűsítik a könyvolvasást – emelte ki Fenyvesi Szilvia. Az óbecsei Népkönyvár munkatársa hozzátette: „Sikeresnek bizonyult, mivel most már 6. éve csináljuk, látszik a növekedési tendencia. Nem azt mondom, hogy fele-fele arányban, de több férfi beiratkozónk van.”

Június 9-éig a férfiak, valamint a 16 és 30 év közötti ifjúsági korosztály ingyen iratkozhat be az óbecsei Népkönyvtárba.

Úriemberek hete
Óbecse
Kiss Igor
Csorba Lóránt
Fenyvesi Szilvia

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű