Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

OlvaShow

2020-01-14
14:45
2020-01-15
12:41
Forrás
Pannon RTV
A bécsi Collegium Hungaricumban rendezték meg az OlvaShow elnevezésű formabontó csapatversenyt, melynek célja az olvasás népszerűsítése volt.

A bécsi hétvégi magyar iskolák rendezvényén Berg Judit két regényén alapuló feladatok várták a tanulókat. Két korcsoportban versenyezhettek. A 8-10 éveseknek a Rumini első kötetéből, a 11-15 éveseknek pedig Az őrzők című ifjúsági regényből kellett felkészülniük. A vetélkedő ötletgazdája és műsorvezetője Nick Ildikó, a Bécsi Magyar Iskolaegyesület egyik pedagógusa volt.

OlvaShow
bécsi Collegium Hungaricum
Berg Judit
Rumini
Az őrzők
Nick Ildikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:28

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.
12:41, Frissítve: 12:52

Épült, szépült Martonos

A közelmúltban számos beruházás történt Martonoson. Felújították a helyi közösség épületének homlokzatát, a katolikus temetőben kialakítottak egy járófelületet és több útra is aszfaltburkolat került.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.