Ugrás a tartalomra

Olyan pillanatokat elkapni, amelyek mellett legtöbbször elmegyünk

2022.07.02
12:17
2022.07.02
16:05
Forrás
Pannon RTV
Dialógus címmel nyílt fotókiállítás az óbecsei Városi Színház Kör Galériájában. A tárlaton a királyhalmi Erdélyi Olívia és az óbecsei Jusztin László fényképeit tekinthetik meg az érdeklődők.

 A két fotós nemrégiben elvégzett egy Kárpát-medencei fotós tanfolyamot, és társaikkal most egy közös fotótáborban is részt vesznek Óbecsén.

Thurzó Sándor József nagyváradi brácsás is fellépett az óbecsei kiállításmegnyitón.

A Dialógus című tárlaton az óbecsei Jusztin László és a királyhalmi Erdélyi Olívia fotói láthatók.

Erdélyi Olívia kamaszkora óta szereti a fényképészetet.

„Olyan pillanatokat szeretek megörökíteni a fotózás során, amelyet általában az emberek nem látnak meg a saját szemükkel, pl. egy olyan emberi tekintetet, mozdulatot, épületrészeket, növényeket, amik mellett általában elmegyünk és nem figyelünk fel rá.”

A nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a szegedi Kárpát-medence Intézet által szervezett tanfolyamon felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, őrvidéki, délvidéki és anyaországi hallgatók sajátíthatták el a fényképezés alapjait a nagyváradi Tóth István fotóművész vezetésével.

Tóth István, alelnök, Kárpát-medencei Magyar Fotográfusok Egyesülete: „A képek pontosan kiegészítik egymást, nagyon fontos egy kiállításnál, hogy a képek úgy legyenek installálva, hogy ezek motiválva legyenek. Itt ez tökéletesen megtörtént. Sok időbe került, mire kiválogattuk a sok kép közül a legjobbakat, szerintem egy nagyon színvonalas kiállítás.”

Az óbecsei Jusztin László a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Egyesületének tagjaként egyben házigazdája is a háromnapos óbecsei nemzetközi fotótábornak.

„Ez az alkotótábor tulajdonképpen kezdete egy sorozatnak, az elképzelés az, hogy mindazokban az országokban létrehozunk egy-egy ilyen alkotótábort évente, ahonnan vannak tagjaink.”

Az óbecsei önkormányzat által támogatott kiállításmegnyitón az óbecsei Đido Művelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör népdalénekesei is felléptek. A tárlat július 15-éig tekinthető meg a Kör Galériában.

Dialógus
kiállitás
Óbecse
Városi Színház Kör Galéria
Erdélyi Olívia
Jusztin László

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.