Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Olyan pillanatokat elkapni, amelyek mellett legtöbbször elmegyünk

2022.07.02
12:17
2022.07.02
16:05
Forrás
Pannon RTV
Dialógus címmel nyílt fotókiállítás az óbecsei Városi Színház Kör Galériájában. A tárlaton a királyhalmi Erdélyi Olívia és az óbecsei Jusztin László fényképeit tekinthetik meg az érdeklődők.
Pannon RTV/Rácz László

 A két fotós nemrégiben elvégzett egy Kárpát-medencei fotós tanfolyamot, és társaikkal most egy közös fotótáborban is részt vesznek Óbecsén.

Thurzó Sándor József nagyváradi brácsás is fellépett az óbecsei kiállításmegnyitón.

Pannon RTV/Rácz László

A Dialógus című tárlaton az óbecsei Jusztin László és a királyhalmi Erdélyi Olívia fotói láthatók.

Erdélyi Olívia kamaszkora óta szereti a fényképészetet.

„Olyan pillanatokat szeretek megörökíteni a fotózás során, amelyet általában az emberek nem látnak meg a saját szemükkel, pl. egy olyan emberi tekintetet, mozdulatot, épületrészeket, növényeket, amik mellett általában elmegyünk és nem figyelünk fel rá.”

Pannon RTV/Rácz László

A nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a szegedi Kárpát-medence Intézet által szervezett tanfolyamon felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, őrvidéki, délvidéki és anyaországi hallgatók sajátíthatták el a fényképezés alapjait a nagyváradi Tóth István fotóművész vezetésével.

Tóth István, alelnök, Kárpát-medencei Magyar Fotográfusok Egyesülete: „A képek pontosan kiegészítik egymást, nagyon fontos egy kiállításnál, hogy a képek úgy legyenek installálva, hogy ezek motiválva legyenek. Itt ez tökéletesen megtörtént. Sok időbe került, mire kiválogattuk a sok kép közül a legjobbakat, szerintem egy nagyon színvonalas kiállítás.”

Pannon RTV/Rácz László

Az óbecsei Jusztin László a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Egyesületének tagjaként egyben házigazdája is a háromnapos óbecsei nemzetközi fotótábornak.

„Ez az alkotótábor tulajdonképpen kezdete egy sorozatnak, az elképzelés az, hogy mindazokban az országokban létrehozunk egy-egy ilyen alkotótábort évente, ahonnan vannak tagjaink.”

Pannon RTV/Rácz László

Az óbecsei önkormányzat által támogatott kiállításmegnyitón az óbecsei Đido Művelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör népdalénekesei is felléptek. A tárlat július 15-éig tekinthető meg a Kör Galériában.

Dialógus
kiállitás
Óbecse
Városi Színház Kör Galéria
Erdélyi Olívia
Jusztin László

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.