Ugrás a tartalomra

Online megemlékezés a magyar költészet napjáról

2020.04.11
09:00
2020.04.11
15:56
Forrás
Pannon RTV
A virtuális tér adta lehetőségeket kihasználva emlékezett meg a zentai Városi Könyvtár a magyar költészet napjáról. A kezdeményezés nagyon népszerű lett.

Egy Nagy Némedi Ágnes verssel emlékezett meg a magyar költészet napjáról Verebes Judit, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze. Ahogyan fogalmazott, ez a vers már kikívánkozott belőle, így kapóra jött számára a Városi Könyvtár felkérése. Úgy véli, hogy bár most egy nehéz helyzettel állunk szemben, vannak olyan dolgok, amelyek örök érvényűek, mint például a költészet is: „Éppen ezért gondolom úgy, hogy ezekben a helyzetekben is szellemileg kell ott lenni, még, hogy ha ezeket az ünnepeket nem is tudjuk úgy megünnepelni, mint ahogyan szoktuk. Mivel van rá egy ilyen módunk, és mivel valahol mindenkinek van valami gondolata, valami mondanivalója ezekről a dolgokról is, így mindenkihez eljut a költészet valamilyen szinten.”

Városi Könyvtár felkérését Tóth Péter Lóránt versvándor tolmácsolta. A szavalatokat videó formájában a könyvtár Facebook-oldalára várták szombatig. A felhívásra nem csak előadóművészek és közéleti személyiségek, hanem minden versszerető ember szavalatát várták.

Baráth Hajnal Anna, vezető, Városi Könyvtár, Zenta: „Nagyon fontosnak tartom az odafigyelést, az egymásra való gondolást, a gondoskodást. Azt, hogy az emberek érezzék a törődést ebben az időszakban és nagyon fontos az, hogy ők most maradandót alkotnak, hiszen a virtuális térben örökké megmarad az a videó, az a felvétel, az a bejegyzés, amit ebben az időszakban közzétesznek.”

A kezdeményezéssel igyekeztek minden magyart megszólítani. Baráth Hajnal Anna elmondta, hogy nagyon sok videót kaptak, amelyek nem csak Vajdaságból, hanem a Kárpát-medence más területéről is érkeztek.

magyar költészet napja
Zenta
Nagy Némedi Ágnes
Tóth Péter Lóránt
Baráth Hajnal Anna

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.