Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Online nemzetközi karmesterversenyt szervez a Szabadkai Filharmónia

2021.01.21
14:35
2021.01.21
17:26
Forrás
Pannon RTV
A Lányi Nemzetközi Karmesterversenyre a világ minden tájáról várják a jelentkezőket.

A karmestereknek nem kell mást tenniük, mint elküldeni egy videót arról, ahogy kórust, zenekart vagy akár kamaraegyüttest vezényelnek. Az elküldött videókat egy 6 tagú zsűri fogja értékelni. A nevezés teljesen ingyenes. A videókat március 15-ig várják a szervezők. Még több információt és a versenyről szóló teljes szabályzatot a www.lanyicompetition.com oldalra kattintva találják az érdeklődők.

Pannon RTV

Zsiga Pál, a Szabadkai Filharmónia művészeti vezetője: „Mindenki, aki vezényel a legjobban sikerült, vagy sikeredett koncertjét szabadon elküldheti, ilyen kategóriát nem akartunk szabni. Inkább szabadon hagyjuk a művészeknek a szabadságát, hogy úgy mondjam, hogy azt küldjék, amit ők akarnak. Szóval ez kórusmű is lehet, illetve szimfonikus jellegű mű is lehet. Ebbe nem akartunk beleszólni, mert valahol egy művésznek a szabadságát meg kell adni.”

karmesterverseny
nemzetközi
online
Szabadkai Filharmónia
Zsiga Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően