Ugrás a tartalomra

Online nemzetközi karmesterversenyt szervez a Szabadkai Filharmónia

2021.01.21
14:35
2021.01.21
17:26
Forrás
Pannon RTV
A Lányi Nemzetközi Karmesterversenyre a világ minden tájáról várják a jelentkezőket.

A karmestereknek nem kell mást tenniük, mint elküldeni egy videót arról, ahogy kórust, zenekart vagy akár kamaraegyüttest vezényelnek. Az elküldött videókat egy 6 tagú zsűri fogja értékelni. A nevezés teljesen ingyenes. A videókat március 15-ig várják a szervezők. Még több információt és a versenyről szóló teljes szabályzatot a www.lanyicompetition.com oldalra kattintva találják az érdeklődők.

Zsiga Pál, a Szabadkai Filharmónia művészeti vezetője: „Mindenki, aki vezényel a legjobban sikerült, vagy sikeredett koncertjét szabadon elküldheti, ilyen kategóriát nem akartunk szabni. Inkább szabadon hagyjuk a művészeknek a szabadságát, hogy úgy mondjam, hogy azt küldjék, amit ők akarnak. Szóval ez kórusmű is lehet, illetve szimfonikus jellegű mű is lehet. Ebbe nem akartunk beleszólni, mert valahol egy művésznek a szabadságát meg kell adni.”

karmesterverseny
nemzetközi
online
Szabadkai Filharmónia
Zsiga Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.