Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Operett és magyar nóta a kelebiai templomban

2021.07.18
09:49
2021.07.18
17:35
Forrás
Pannon RTV
Kelebián már hagyományosan, minden évben színes programot szerveznek a templom búcsújával egybekötött falunapra. Tavaly ezt a járványhelyzet akadályozta meg, idén pedig az időjárás nem kedvezett.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A készülődő vihar miatt az udvar helyett a templomban tartották meg a búcsú, illetve a falunap alkalmából szervezett programot, ahol a Parlando énekegyüttes és a Szóljon hát a nóta zenekar lépett fel.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Zsúfolásig megtelt a kelebiai katolikus templom az operett és a magyar nóta kedvelőivel. A Szóljon hát a nóta zenekar a magyar nóták, cigány nóták és operettek hangulatát hozza vissza Vajdaságba. Erre az estére is ilyen muzsikát hoztak – emelte ki Juhász Gábor, szólista.

„A legjobb magyar nótákkal készültünk, a legjobb magyar nóták, a leghangulatosabb csárdások és frissesek szerepelnek a repertoáron, illetve nem maradhatnak ki a pattogós cigány dalok sem. Nagyon jó muzsikusaink vannak, kiváló énekesek, úgyhogy én azt gondolom, hogy a közönség elégedett lesz.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület algyői testvéregyesületének Parlando Énekegyüttese negyedik alkalommal vett részt az ünnepségen.

Fábián Péter, a Parlando Énekegyüttes vezetője: „Mi nem képzett énekesek, mi csak énekelni szerető, amatőr énekesek vagyunk. Mi egyet tudunk és érzünk, hogy a Vajdaságba bármikor nagy örömmel és szeretettel jövünk, mert itt csodálatosak az emberek és csodálatos a közönség.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, a kelebiai vadászegyesület és a kelebiai plébánia minden tagja részt vett a szervezésben. A közösségi élethez az is hozzátartozik, hogy együtt imádkoznak az emberek, de az ilyen események is a részét képezik - mondta Paskó Csaba kelebiai plébános, az egyesület elnöke.

„Ez nagyon fontos, hogy az ember a vallásosságát, az Istenkapcsolatát, azt ne egy ilyen savanyú uborkás formában képzelje el, hanem alapvetően egy életigenlés, hiszen az élet az Istentől kapott ajándék, egy óriási nagy kincs.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A két együttes fergeteges előadása nagyszerű hangulatot teremtett. Az ismert dalokat velük együtt énekelte a közönség. A falunapot és a búcsút vasárnap kirakodóvásár zárja, a gyerekek pedig a körhintára is felszállhatnak.

Paskó Csaba
Juhász Gábor
Kelebia
Szabadka
Fábián Péter
Parlando Énekegyütte
Szóljon hát a nóta

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.