Ugrás a tartalomra

Operettesttel zárult a Nyárhangoló Fesztivál

2022.07.11
12:22
2022.07.11
15:49
Forrás
Pannon RTV
Négy operaénekes az operettműfaj gyöngyszemeit adta elő.

Fergeteges operettesttel ért véget vasárnap a Nyárhangoló Fesztivál Palicson. A közönséget négy fiatal előadóművész repítette a zene szárnyán a múlt század elejének világába. Magyarul, szerbül és németül is felcsendültek a közkedvelt operettmelódiák.

A Nyárhangoló Fesztivál utolsó akkordjaként Kálmán Imre és Lehár Ferenc operettslágereiből hallhatott egy csokorra valót a nagyérdemű a palicsi Nyári Színpadon Horti Lilla és Radoslava Vorgić szopránok, valamint Boncsér Gergely és Kiss Tivadar tenorok előadásában.

A nagykikindai származású Kiss Tivadar nem először jár Szabadkán, ugyanis a Szabadkai Zeneiskolában szólóének szakon Barát Emíliánál tanult. 17 éve debütált a Magyar Állami Operaházban, és 2006-tól a társulat tagjaként rendszeresen szerepel a színház opera-előadásaiban. Budapesten kívül dolgozott még Párizsban, Hannoverben, Lipcsében és Linzben is. Most teljesült egyik nagy vágya, hogy a szabadkai közönségnek mutatkozzon be a legszebb operettdallamokkal. „Nagyon közel áll hozzám, szinte minden héten, illetve minden hónapban vannak operettfellépéseink, ahol ilyen gyöngyszemeket énekelünk. Én még teljes operettet csak egyszer, kétszer játszottam, mert inkább operákban játszom, de koncertszerűen ezeket nagyon sokszor szoktam énekelni.”

A négy operaénekes az operett gyöngyszemeivel érkezett. Horti Lilla, a Magyar Állami Operaház énekese legkedvesebb dallamait hozta el. Az egyik a Messze a nagy erdő, a másik Szilvia belépője, mely illik temperamentumához - emeli ki a művésznő. „Nagyon tüzes, fantasztikusan atmoszférateremtő kezdése van. Annyira magával ragadó már az elejétől kezdve, és szerencsére ez is úgy épül fel, ahogy a legtöbb, hogy a lassú részt egy pörgős, gyors rész követi, ahol lehet egy kicsit táncolgatni, és bár itt nem olyan egyszerű, mert azzal nem számoltam, hogy a padló olyan anyagból van, hogy jobban tapad a cipőm, de ez is a feladatunk, hogy minden helyzetet, ami ott adódik, megoldjuk. Remélem, hogy nem esik le a lábamról a topán.”

A négy fellépő fergeteges előadással búcsúztatta az első Nyárhangoló Fesztivált Palicson.

operettest
Nyárhangoló Fesztivál
operett
koncert

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.