Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Orbán-napi programsorozat Palicson

2018.05.22
13:43
2018.05.22
13:49
Forrás
Pannon RTV
Orbán-napi programsorozattal várják a látogatókat Palicsra május 23-a és 27-e között.

Szerdán a palicsi könyvtárban rendezik meg a Digital Photo Klub kiállítását. Pénteken kétnyelvű szentmisét tartanak a palicsi Szent Orbán-templomban. A Vigadó konferenciatermében CroArt Képzőművészeti Egyesület kiállítását, és a palicsi helyi közösség ünnepi közgyűlését tekinthetik meg az érdeklődők. A Vigadóban népzenei fesztivált szervez a Juhászok Civil Szervezet. Szombaton a borünnep keretein belül borászok, pálinka- és sajtkészítők állítják ki termékeiket. A rendezvényen kézműves foglalkozásokat és gyermekprogramokat is szerveznek. Szombaton a Szabadkai Gyermekszínház társulata is fellép. Vasárnap a tóparton halászléfőző versenyt rendeznek. Az Orbán-napi programsorozat vasárnap délután zárul a szabadkai Pro Musica Kamarakórus koncertjével. Az érdeklődők bővebben informálódhatnak a www.palic-palics.rs oldalon.

Orbán-nap
Digital Photo Klub
Szent Orbán-templom
CroArt Képzőművészeti Egyesület
Pro Musica Kamarakórus

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.