Ugrás a tartalomra

Orgonaavató koncert a szabadkai Zsinagógában

2021.09.14
17:19
2021.09.14
20:59
Forrás
Pannon RTV
Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán

Orgonaavató koncert lesz ma 19 órakor a Szabadkai Zsinagógában. Az esemény a Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán címet viseli. Ezzel a hangszerrel befejeződött az épület teljes körű felújítása. Az orgona újjáépítési terveit Hajdók Judit készítette, Apró Tibor orgonaépítő pedig újjá varázsolta a hangszert. Borbély Zoltán szólaltatja meg az orgonát. Danilo Šajnović pedig őt kíséri majd elektromos gitáron. Emellett Paskó Csaba, karnagyként egy alkalmi vonószenekart vezényel majd. A koncertet a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány szervezte. A felújítási munkálatokat a magyar kormány támogatta, a Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával. Az eseményt a Szabadkai Magyar Rádió élőben közvetíti, a Pannon Televízió pedig felvételt készít a koncertről, amelyet holnap a 20 órai Híradó után tűzünk műsorra.

szabadkai zsinagóga
Szabadkai Zsinagóga Alapítvány
orgona
orgonahangverseny
orgonakoncert
Bach

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.