Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Orgonaavató koncert a szabadkai Zsinagógában

2021.09.14
17:19
2021.09.14
20:59
Forrás
Pannon RTV
Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán

Orgonaavató koncert lesz ma 19 órakor a Szabadkai Zsinagógában. Az esemény a Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán címet viseli. Ezzel a hangszerrel befejeződött az épület teljes körű felújítása. Az orgona újjáépítési terveit Hajdók Judit készítette, Apró Tibor orgonaépítő pedig újjá varázsolta a hangszert. Borbély Zoltán szólaltatja meg az orgonát. Danilo Šajnović pedig őt kíséri majd elektromos gitáron. Emellett Paskó Csaba, karnagyként egy alkalmi vonószenekart vezényel majd. A koncertet a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány szervezte. A felújítási munkálatokat a magyar kormány támogatta, a Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával. Az eseményt a Szabadkai Magyar Rádió élőben közvetíti, a Pannon Televízió pedig felvételt készít a koncertről, amelyet holnap a 20 órai Híradó után tűzünk műsorra.

szabadkai zsinagóga
Szabadkai Zsinagóga Alapítvány
orgona
orgonahangverseny
orgonakoncert
Bach

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.