Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Orgonaavató koncert a szabadkai Zsinagógában

2021.09.14
17:19
2021.09.14
20:59
Forrás
Pannon RTV
Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán

Orgonaavató koncert lesz ma 19 órakor a Szabadkai Zsinagógában. Az esemény a Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán címet viseli. Ezzel a hangszerrel befejeződött az épület teljes körű felújítása. Az orgona újjáépítési terveit Hajdók Judit készítette, Apró Tibor orgonaépítő pedig újjá varázsolta a hangszert. Borbély Zoltán szólaltatja meg az orgonát. Danilo Šajnović pedig őt kíséri majd elektromos gitáron. Emellett Paskó Csaba, karnagyként egy alkalmi vonószenekart vezényel majd. A koncertet a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány szervezte. A felújítási munkálatokat a magyar kormány támogatta, a Magyar Nemzeti Tanács koordinálásával. Az eseményt a Szabadkai Magyar Rádió élőben közvetíti, a Pannon Televízió pedig felvételt készít a koncertről, amelyet holnap a 20 órai Híradó után tűzünk műsorra.

szabadkai zsinagóga
Szabadkai Zsinagóga Alapítvány
orgona
orgonahangverseny
orgonakoncert
Bach

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.