Ugrás a tartalomra

Orgonahangverseny volt Zentán

2019.01.07
10:37
2019.01.07
16:44
Forrás
Pannon RTV
Vízkereszt-napi orgonahangversenyt tartottak a zentai Jézus Szíve-plébániatemplomban.

Az orgonahangversenyre sok érdeklődő érkezett, ugyanis többek számára különös élményt nyújt ez a nem mindennapi hangszer megszólalása.

Dulić Adrián, Zenta: „Ez a koncert nagyon jó volt, én máskor is eljönnék ide, és ez a hangszer nekem nagyon tetszett, nagyon szép hangja van, csak egy picikét bonyolultnak látszik.”

Dulić Arnold, Zenta:  „Nagyon felemelő érzés volt, szerettük volna már akkor, a karácsonyi koncertre is eljönni, és nagyon örülünk, hogy most ez így meg lett tartva, és még talán annak még jobban, hogy a városban van egy ilyen hangszer, amit van is, aki megszólaltat.”

Borbély Zoltán orgonaművész harmonikán kezdett játszani, 16 éves korában ismerkedett meg az orgonával: „Az egyházi zenén keresztül kerültem kapcsolatba az orgonával, később órákra kezdtem járni, majd Budapestre illetve Újvidékre, és Újvidéken és Grazban végeztem tanulmányaimat. Ami a hangszer bonyolultságát illeti, ez a legbonyolultabb hangszer, legnagyobb, legbonyolultabb, és a legdrágább hangszer, és ezért is van Szerbiában belőle ilyen kevés, vagyis hangszerek vannak, de sajnos a karbantartásuk az elmarad.”

A Jézus Szíve-plébániatemplom orgonáját nemrég újították fel. Először december 16-án, örömvasárnap hallhatták a hívek a hangját.

Zenta
Jézus Szíve-plébániatemplom
orgonahangverseny
Borbély Zoltán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.