Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Orgonahangverseny volt Zentán

2019-01-07
10:37
2019-01-07
16:44
Forrás
Pannon RTV
Vízkereszt-napi orgonahangversenyt tartottak a zentai Jézus Szíve-plébániatemplomban.

Az orgonahangversenyre sok érdeklődő érkezett, ugyanis többek számára különös élményt nyújt ez a nem mindennapi hangszer megszólalása.

Dulić Adrián, Zenta: „Ez a koncert nagyon jó volt, én máskor is eljönnék ide, és ez a hangszer nekem nagyon tetszett, nagyon szép hangja van, csak egy picikét bonyolultnak látszik.”

Dulić Arnold, Zenta:  „Nagyon felemelő érzés volt, szerettük volna már akkor, a karácsonyi koncertre is eljönni, és nagyon örülünk, hogy most ez így meg lett tartva, és még talán annak még jobban, hogy a városban van egy ilyen hangszer, amit van is, aki megszólaltat.”

Borbély Zoltán orgonaművész harmonikán kezdett játszani, 16 éves korában ismerkedett meg az orgonával: „Az egyházi zenén keresztül kerültem kapcsolatba az orgonával, később órákra kezdtem járni, majd Budapestre illetve Újvidékre, és Újvidéken és Grazban végeztem tanulmányaimat. Ami a hangszer bonyolultságát illeti, ez a legbonyolultabb hangszer, legnagyobb, legbonyolultabb, és a legdrágább hangszer, és ezért is van Szerbiában belőle ilyen kevés, vagyis hangszerek vannak, de sajnos a karbantartásuk az elmarad.”

A Jézus Szíve-plébániatemplom orgonáját nemrég újították fel. Először december 16-án, örömvasárnap hallhatták a hívek a hangját.

Zenta
Jézus Szíve-plébániatemplom
orgonahangverseny
Borbély Zoltán

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.