Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Orgonahangverseny volt Zentán

2019-01-07
10:37
2019-01-07
16:44
Forrás
Pannon RTV
Vízkereszt-napi orgonahangversenyt tartottak a zentai Jézus Szíve-plébániatemplomban.

Az orgonahangversenyre sok érdeklődő érkezett, ugyanis többek számára különös élményt nyújt ez a nem mindennapi hangszer megszólalása.

Dulić Adrián, Zenta: „Ez a koncert nagyon jó volt, én máskor is eljönnék ide, és ez a hangszer nekem nagyon tetszett, nagyon szép hangja van, csak egy picikét bonyolultnak látszik.”

Dulić Arnold, Zenta:  „Nagyon felemelő érzés volt, szerettük volna már akkor, a karácsonyi koncertre is eljönni, és nagyon örülünk, hogy most ez így meg lett tartva, és még talán annak még jobban, hogy a városban van egy ilyen hangszer, amit van is, aki megszólaltat.”

Borbély Zoltán orgonaművész harmonikán kezdett játszani, 16 éves korában ismerkedett meg az orgonával: „Az egyházi zenén keresztül kerültem kapcsolatba az orgonával, később órákra kezdtem járni, majd Budapestre illetve Újvidékre, és Újvidéken és Grazban végeztem tanulmányaimat. Ami a hangszer bonyolultságát illeti, ez a legbonyolultabb hangszer, legnagyobb, legbonyolultabb, és a legdrágább hangszer, és ezért is van Szerbiában belőle ilyen kevés, vagyis hangszerek vannak, de sajnos a karbantartásuk az elmarad.”

A Jézus Szíve-plébániatemplom orgonáját nemrég újították fel. Először december 16-án, örömvasárnap hallhatták a hívek a hangját.

Zenta
Jézus Szíve-plébániatemplom
orgonahangverseny
Borbély Zoltán

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.