Ugrás a tartalomra
Facebook

Örök béke - a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

2020-06-03
09:04
Forrás
Pannon RTV
Az online térben emlékezik meg a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról.

Az "Örök béke" című versösszeállításban Reményik Sándor költeményei hangzanak el a színészek előadásában. A költő az erdélyi magyar líra egyik kiemelkedő alakja volt. Alkotásait 1945 után - főleg politikai megfontolásból - száműzték a magyar irodalomból. A békediktátum kihirdetése után elhallgatott. Úgy érezte, hogy népe felmorzsolódása elkerülhetetlen. A versösszeállításról készült videót este 7 órakor tekinthetik meg az érdeklődők a Zentai Magyar Kamaraszínház hivatalos Facebook-oldalán, ősztől pedig élő közönség előtt is bemutatják majd.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Trianon 100

Most

20:09, Frissítve: 20:16

Ülőtüntetés Belgrádban

Ülőtüntetést tartanak jelenleg Belgrádban. Ahogyan az elmúlt két napban, ma is összegyűltek az emberek a köztársasági parlament épülete előtt, ezúttal azonban ülve demonstrálnak a legtöbben.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.