Ugrás a tartalomra

Örök nyugalomra helyezték ma Szabadkán Vermes Mihályt

2021.10.05
13:43
2021.10.05
13:50
Forrás
Pannon RTV
Vermes Mihály, köztiszteletben álló tanár, Vermes Lajos, a sportoló, az oktató, a sportszervező unokája, vasárnap hunyt el. Hetvennyolc éves volt.

13 órakor a Bajai úti temető Péits-kápolnájából kísérték utolsó útjára családtagjai, barátai, tisztelői és ismert közéleti személyek. Vermes matematikatanárként dolgozott egyebek mellett az egykori Moša Pijade Gimnáziumban, igazgatója volt a néhai Építészeti Középiskolának, nyugállományba pedig a szabadkai Középiskolások Diákotthonának igazgatói tisztségéből vonult. Nyugdíjaztatása után sem hagyott fel az oktatással, tanított a Vegyészeti-technológiai Középiskolában, valamint az Egészségügyi Középiskolában is. Ő volt az, aki szorgalmazta, hogy egykori tanítványa, Süli Endre Pro Urbe-díjat kapjon. Vermes Lajos unokájaként szívügyének tekintette nagyapja örökségének ápolását, fiatal generációknak való továbbadását.

Vermes Mihály

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.