Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Örök tél filmbemutató

2020.01.25
08:23
2020.01.25
15:58
Forrás
Pannon RTV
Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Az alkotás a Szovjetunióba elhurcolt 250 ezer magyarnak állít emléket. A történetet a szerző édesanyja, Irén személyes története és levelezőlapjai ihlették. A film számos díjat tudhat a magáénak, az Irént alakító Gera Marina, a női főszereplő tavaly november végén New Yorkban átvette a legjobb színésznőnek járó Nemzetközi Emmy-díjat a filmben nyújtott alakításáért.

Havasi János, író: „A film számomra mindenképpen egy nagy elégtétel családilag is, amellett is, hogy számos fikció szerepelt benne. Értelemszerűen ez egy játékfilm, tehát vannak kitalált mellékszereplők, vannak felnagyított vagy teljesen újragondolt jelenetek benne, de maga az alaptörténet és az a mondanivaló, ami az alapvető szövegeimben szerepelt, az nagyon kijön.”

Örök tél
filmbemutató
film
Magyarkanizsa
Havasi János

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.