Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Örök tél filmbemutató

2020-01-25
08:23
2020-01-25
15:58
Forrás
Pannon RTV
Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Az alkotás a Szovjetunióba elhurcolt 250 ezer magyarnak állít emléket. A történetet a szerző édesanyja, Irén személyes története és levelezőlapjai ihlették. A film számos díjat tudhat a magáénak, az Irént alakító Gera Marina, a női főszereplő tavaly november végén New Yorkban átvette a legjobb színésznőnek járó Nemzetközi Emmy-díjat a filmben nyújtott alakításáért.

Havasi János, író: „A film számomra mindenképpen egy nagy elégtétel családilag is, amellett is, hogy számos fikció szerepelt benne. Értelemszerűen ez egy játékfilm, tehát vannak kitalált mellékszereplők, vannak felnagyított vagy teljesen újragondolt jelenetek benne, de maga az alaptörténet és az a mondanivaló, ami az alapvető szövegeimben szerepelt, az nagyon kijön.”

Örök tél
filmbemutató
film
Magyarkanizsa
Havasi János

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.