Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Örökségünk Topolyán

2022.01.16
11:25
2022.01.16
16:31
Forrás
Pannon RTV
Ismét megrendezték az Örökségünk című koncertet Topolyán, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban. A rendezvény a Vajdaságban működő népzenekarok munkásságát hivatott bemutatni évről évre.

Idén is összeállt a Vajdasági Nagyzenekar, az Örökségünk című koncerten. A rendezvény célja, hogy fellépési lehetőséget biztosítsanak az aktív zenekaroknak, főként azoknak, akiknek kevesebb lehetőségük adódik erre az év folyamán.

Pannon RTV

A művelődési központ színházterme hamar megtelt, sokan voltak kíváncsiak a vajdasági népzenészek koncertjére. Faragó Attila Temerinből érkezett, hogy részese legyen annak a nem mindennapi élménynek, amikor közel harminc népzenész muzsikál együtt a színpadon:Szeretem a népzenét, imádom a népzenét és jó a hangulat.”

Pannon RTV

Dvorácskó Szebasztián, a Juhász zenekar tagja különösen örült a topolyai meghívásnak, hiszen hét év után végre sikerült elvinni a darabot Óbecséről egy másik településre: „Nem tudom pontosan hányadik éve csináljuk, de reméltük, hogy ez egyszer eljut egy olyan pontra, hogy így turnéztatni tudjuk és több helyen elő tudjuk adni, és most hála Istennek jött egy ilyen pont. Sajnos épp egy olyan időszakban, amikor ez a fránya vírus így ránk törte az ajtót, de próbálunk a megfelelő védelmi intézkedéseknek megfelelni, és megoldani ezt a koncertet úgy, hogy ez mindenkinek megfeleljen és mindenki jól érezze magát.”

Pannon RTV

A koncerten az egész magyar nyelvterületről felcsendültek dallamok, a Dél-Alföldtől kezdve Magyarországon és Felvidéken át, egészen Erdélyig, zenei hagyományunk változatos mivoltát, sokszínűségét ismertetve. Szerda Balázs nemcsak a rendezvény egyik szervezője volt, hanem színpadra is állt, az óbecsei Fokos zenekar tagjaként: „Az Örökségünk koncertnek az a jellegzetessége, hogy nemcsak egyéni zenekarokként lépünk színpadra, hanem összeállva megalkotjuk a vajdasági nagyzenekart, ami nyilván megsokszorozza azt az energiát, amit a zene által próbálunk képviselni, úgyhogy ettől lesz különleges a mai este is.”

A népzene szerelmesei idén is színvonalas előadáson bizonyosodhattak meg arról, hogy Vajdaságban is jelentős népzenei mozgalom működik. A szervezők a koncert közös levezetéséről is gondoskodtak, táncházba invitálták az érdeklődőket.

Örökségünk
Örökségünk
Örökségünk
Topolya

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű