Ugrás a tartalomra
Facebook

Örökségünk - a Vajdasági Nagyzenekar koncertje Óbecsén

2022.11.23
20:01
2022.11.23
21:01
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén Óbecse lesz a vajdasági népzene fővárosa. A Vajdasági Nagyzenekar ismét összeáll egy fergeteges alkalmi koncertre.

A részletekről Szerda Balázs, az esemény egyik szervezője beszélt a Közügyekben. Elmondta, az évente megrendezett koncert célja, hogy legyen egy rendezvény, mely fellépési lehetőséget biztosít minden aktív vajdasági népzenei együttesnek, olyanoknak is, akik egyébként kevesebb lehetőséget kapnak.

Idén kilenc zenekar mutatkozik be a közönségnek. Fellép a Csalóka, Csonka Ferenc és zenekara, a Csörömpölő, a Czéczó, a Duhaj, a Fokos, a Juhász, a Pendergő és Véka zenekar, de lesznek közös nagyzenekari számok is, ahol harmincnál is több hangszer szólal majd meg egyszerre.

Az Örökségünk koncertet november 26-án, szombaton az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben rendezik meg 19 órai kezdettel. Az érdeklődők a népzenei hangverseny után táncházban is részt vehetnek.

Örökségünk
Vajdasági Nagyzenekar

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:18, Frissítve: 16:32

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.

Népszerű