Ugrás a tartalomra

Orom és Völgyes második könyve

2021.02.01
13:10
2021.02.01
17:37
Forrás
Pannon RTV
Újabb könyv jelent meg nemrégiben Oromról és a környező tanyavilágról.

A szerző, Pósa Mária 2012-ben adta ki első kötetét, Az oromi és völgyesi tanyavilág monográfiáját, amelyet most újabb érdekes történetekkel, fotókkal folytatott. A szerző közel 6 év kutatómunkát fektetett a kötetbe. Szó esik benne egyebek mellett a környék legrégebbi településének maradványairól, a világháborúban elesettekről és mindazokról, akik az oromi és völgyesi tanyavilágban nőttek fel.

Pósa Mária, szerző, Orom: „Kezdtem újra gyűjteni az adatokat, meg is nyíltak az emberek, utána már közlékenyebbek lettek, mint az első kötetnél. Ott még volt, aki elzárkózott. Utána hosszú évek során, mert 6-7 évig gyűjtöttem, szaporodtak a történetek. Akkor már lett olyan, hogy tegyük bele ezt is, azt is, emlékezzünk meg a háborús áldozatokról, elég sok, több mint 100 első világháborús áldozat van, aki a térséghez köthető. Sőt még próbáltam találni 1848-hoz köthető áldozatot is.”

Orom
Völgyes
Pósa Mária

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.