Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Orom és Völgyes második könyve

2021.02.01
13:10
2021.02.01
17:37
Forrás
Pannon RTV
Újabb könyv jelent meg nemrégiben Oromról és a környező tanyavilágról.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A szerző, Pósa Mária 2012-ben adta ki első kötetét, Az oromi és völgyesi tanyavilág monográfiáját, amelyet most újabb érdekes történetekkel, fotókkal folytatott. A szerző közel 6 év kutatómunkát fektetett a kötetbe. Szó esik benne egyebek mellett a környék legrégebbi településének maradványairól, a világháborúban elesettekről és mindazokról, akik az oromi és völgyesi tanyavilágban nőttek fel.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Pósa Mária, szerző, Orom: „Kezdtem újra gyűjteni az adatokat, meg is nyíltak az emberek, utána már közlékenyebbek lettek, mint az első kötetnél. Ott még volt, aki elzárkózott. Utána hosszú évek során, mert 6-7 évig gyűjtöttem, szaporodtak a történetek. Akkor már lett olyan, hogy tegyük bele ezt is, azt is, emlékezzünk meg a háborús áldozatokról, elég sok, több mint 100 első világháborús áldozat van, aki a térséghez köthető. Sőt még próbáltam találni 1848-hoz köthető áldozatot is.”

Orom
Völgyes
Pósa Mária

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!