Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Örömet hirdetett koncertjével a Kaláka

2019.12.11
17:01
2019.12.11
18:08
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Kaláka együttes vajdasági turnéján Maradékra is ellátogatott. A református templomban tartották a koncertet.
Pannon RTV/Juhász Géza

Az adventi időszakra jellemző betlehemezéssel vonult be a Kaláka a maradéki református templomba.

Pannon RTV/Juhász Géza

Horvát Pál Katalin: „Örülök, hogy eljöttek Magyarországról, kicsit miránk is gondolnak.”

Forró Tamás helyi óvóbácsi úgy véli, a gyerekek sokat tanulhatnak az ilyen rendezvényekből: „A gyerekeknek nagyon érdekes volt a koncert, nagyon élvezték, énekeltek is, fontosnak tartom az ilyen eseményeket, mivel ők is látják, hogy mennyire érdekes lehet énekelni, verselni is akarnak, és ezt behozhatjuk a mindennapi munkába az óvodába.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Maradékon az utóbbi években egyre több olyan összejövetelt tartanak, amelyek a magyar önazonosság tudatod erősítik – mondta Halász Dániel református lelkipásztor: „A szórványok szórványában fontos éreznünk, hogy másoknak is fontosak vagyunk, és az itteniek halljanak olyan együtteseket, amelyeket otthon nem hallanak, de ezután hátha kedvet kapnak arra, hogy hallgassák az ő zenéjüket is.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Radványi Balázs, a Kaláka tagja arról beszélt, hogy az együttes szívesen jár külhoni magyar térségekbe: „Az örömet hirdetjük dalainkkal, klasszikus és mai magyar költők verseinek megzenésített változataival ezeket a dalokat hozzáöltözve, jó lélekkel, jó szívvel tiszta szívből énekeljük, remélve azt, hogy mindenkinek át tudjuk adni ezt a jó hangulatot és mindenki úgy készül az ünnepre, hogy közben egy kicsit zenei kíséret is járul hozzá.”

Pannon RTV/Juhász Géza

 Az együttes vajdasági turnéja során 13 településre látogat el.

Pannon RTV/Juhász Géza
Kaláka
Maradék
Radványi Balázs
Halász Dániel

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.