Ugrás a tartalomra
Mi történt Écskán? könyv
Pannon RTV

Oromon is bemutatták Várady Tibor könyvét

2019-08-13
13:47
2019-08-13
19:08
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Oromon Várady Tibor akadémikus Mi történt Écskán? című könyvét. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet nyári egyetemének keretében szervezték meg.

Várady elmondta, a dokumentumregény a harmadik része annak a sorozatnak, amely családja, édesapja és nagyapja ügyvédi hagyatékából származó dokumentumokkal foglalkozik. A könyv a Délvidék legnagyobb perét mutatja be, szerelmi szállal fűszerezve.

Várady Tibor a könyvbemutató mellett előadást is tartott a hallgatóknak A jog változó sorsa Vajdaságban címmel, amelyről elmondta: „Az elmúlt előadásban részben arról beszéltem, hogy hogyan lehet különböző időszakokban, a jognak a szépkoraiban és a jognak az eltaposott koraiban, mint például a német megszállás alatt hogyan lehet mégis csak jogásznak maradni, a jog mellett kitartani. Ezeket az emberi magatartásokat próbáltam valamiképpen egymás mellé tenni, oda lyukadva ki, hogy végeredményben érdemes hűnek maradni a szakmához és mégis csak igazságot és nem csak a tapsot keresni.”

Orom
Várady Tibor
Mi történt Écskán

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.