Ugrás a tartalomra

Oromon megkezdődött a III. Malomfesztivál (videó)

2016.08.19
10:11
Oromon megkezdődött a III
Oromon megkezdődött a III. Malomfesztivál. A szélmalom mellett csütörtök délutántól egymás után állították fel sátraikat a háromnapos rendezvényre érkező fiatalok. A filmes, portréfotós és dráma-szakkörök azonban már napokkal korábban megkezdődtek. A fotótábor résztvevői már a fesztivál előtt elkészültek munkáikkal, amelyeket a malom falára kitűzve tekinthettek meg az érdeklődők. A fotózást kedvelő Lukács Anna tavaly már részt vett a fesztiválon, idén bekapcsolódott a fotós szakkör munkájába is. Lukács Anna, résztvevő, Kishegyes: „Elindítottunk egy klubot és ő tudta meg, hogy itt van egy ilyen work-shop, én meg rögtön mondtam, hogy fesztivál is, fényképezés is, a két kedvenc dolgom.” Az összművészeti és zenei rendezvényen a megjelenteket előbb Lékó Róbert, Orom helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte. Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár is üdvözölte a fesztiválozókat. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A malom most már itt Oromon nem csak mint érték, megőrzendő érték van jelen, mint régi idők emléke, hanem most már a Malomfesztiválhoz is kötődik, a Malomfesztivált is ismerjük a malomhoz kapcsolódóan, és ez persze Oromnak és Magyarkanizsa községnek is sokat jelent.” A magyarkanizsai Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület immár harmadszor szervezte meg a Malomfesztivált. Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület, Magyarkanizsa: „Igyekeztünk úgy összeállítani a fesztivált, hogy á-tól z-ig majdnem minden érdeklődési körnek meg tudjunk felelni. Itt főleg az alternatív művészetek felé kacsintgató emberekre gondolok, akik ha kijönnek a fesztiválra, akkor reggeltől estig tudjanak találni programokat.”



A Malomfesztivál zenei programját a budapesti Valami Swing együttes indította a nagyszínpadon. Az egy éve alakult zenekarnak ez az első vajdasági fellépése, zenéjüket azonban már Magyarország-szerte ismerik. Kádár Dávid, Valami Swing, Budapest: „Az az igazság, hogy minden közösségben benne vannak azok az emberek, akiket például érdekel egy virtuóz szólógitáros, ami a mi bandánkban ugye benne van, úgyhogy változó, de igazából a fiatalok ugyanúgy szeretik, mint az idősebb korosztály, sőt előfördul, hogy még táncolnak is rá, ha kicsit fel vannak oldódva.” A III. Malomfesztivál pénteki és szombati napján is sok érdekes foglalkozás, kiállítás, könyv-és filmbemutató, gyermekprogram valamint gazdag zenei kínálat várja a fesztiválozókat.
Orom
Malomfesztivál

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.