Ugrás a tartalomra

Örömzenélés a Szabadkai Zeneiskolában

2021.05.15
14:03
2021.05.23
18:05
Forrás
Pannon RTV
Véget ért az idei ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program. Az eseménysorozat keretében számos műhelymunkán vehettek részt diákok és tanárok egyaránt. A program zárásaként közös örömzenélést tartottak a Szabadkai Zeneiskolában.

A ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program keretében a Szabadkai Zeneiskola növendékei műhelymunkákon és előadásokon vehettek részt. A diákok és tanáraik stílusosan zárták a sorozatot, bemutattak egy dalt.

Szalma Dóra, citerás: „Nem sokat gyakoroltam, de sikerült szépen eljátszanom a citerán, és nagyon élveztem a jelenlétet a próbákon, imádtam mindegyiket.”

Faddi Lilla több mint négy éve zenél, nagybőgőjátékkal egészítette ki a előadást.

„Nagyon jó érzéssel tölt el a társaimmal játszani, nem olyan sokat gyakoroltam én sem, de a próbákon nagyon könnyen, gyorsan összetudtuk rakni, mivel mindenki ügyesen próbálta otthon is és itt is, úgyhogy gyorsan összeraktuk.”

Oboa, klarinét, citera és zongora - csak néhány azon hangszerek közül, amelyeket a diákok megszólaltattak, de emellett vokalisták is felléptek.

Németh Nemes Aranka, szervező: „Mindenféleképpen a végén szerettünk volna egy közös produktumot. Farkas Ferenc egy régi magyar dalának az átiratát Németh György hangszerelésében játsszuk el, és ebben mindannyian részt veszünk és mindannyian részt vállaltunk, akik a programban benne voltunk. Kilenc diák vitte végig és a hat pedagógus is szerepel benne, amit majd láthat a közösség így online felületen.”

A szervezők abban reménykednek, hogy a jövőben a járványhelyzet javulásával élőben, nézőközönség előtt is szerepelhetnek majd.

Szabadkai Zeneiskola
Németh Nemes Aranka
ZenÉSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.