Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Örömzenélés a Szabadkai Zeneiskolában

2021.05.15
14:03
2021.05.23
18:05
Forrás
Pannon RTV
Véget ért az idei ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program. Az eseménysorozat keretében számos műhelymunkán vehettek részt diákok és tanárok egyaránt. A program zárásaként közös örömzenélést tartottak a Szabadkai Zeneiskolában.
Pannon RTV/Szalai Adrián

A ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program keretében a Szabadkai Zeneiskola növendékei műhelymunkákon és előadásokon vehettek részt. A diákok és tanáraik stílusosan zárták a sorozatot, bemutattak egy dalt.

Szalma Dóra, citerás: „Nem sokat gyakoroltam, de sikerült szépen eljátszanom a citerán, és nagyon élveztem a jelenlétet a próbákon, imádtam mindegyiket.”

Faddi Lilla több mint négy éve zenél, nagybőgőjátékkal egészítette ki a előadást.

„Nagyon jó érzéssel tölt el a társaimmal játszani, nem olyan sokat gyakoroltam én sem, de a próbákon nagyon könnyen, gyorsan összetudtuk rakni, mivel mindenki ügyesen próbálta otthon is és itt is, úgyhogy gyorsan összeraktuk.”

Oboa, klarinét, citera és zongora - csak néhány azon hangszerek közül, amelyeket a diákok megszólaltattak, de emellett vokalisták is felléptek.

Németh Nemes Aranka, szervező: „Mindenféleképpen a végén szerettünk volna egy közös produktumot. Farkas Ferenc egy régi magyar dalának az átiratát Németh György hangszerelésében játsszuk el, és ebben mindannyian részt veszünk és mindannyian részt vállaltunk, akik a programban benne voltunk. Kilenc diák vitte végig és a hat pedagógus is szerepel benne, amit majd láthat a közösség így online felületen.”

A szervezők abban reménykednek, hogy a jövőben a járványhelyzet javulásával élőben, nézőközönség előtt is szerepelhetnek majd.

Szabadkai Zeneiskola
Németh Nemes Aranka
ZenÉSZ

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.