Ugrás a tartalomra

Orosz Ibolya könyvét mutatták be Szabadkán

2021.10.29
13:44
2021.10.29
16:20
Forrás
Pannon RTV
Orosz Ibolya Batyubontás című könyvét mutatták be a Szabadkai Városi Könyvtárban. A kötetet Tóth Lívia, a Hét Nap hetilap főszerkesztője állította össze. A könyv a 75 éves Hét Nap jubileumi eseményeinek részeként jelent meg.

Tóth Lívia a kötet szerkesztője több mint tíz évig dolgozott együtt Orosz Ibolya újságíróval. A Batyubál című könyvét az ő írásaiból, két tartalmi vonal mentén szerkesztette. Az Iskolatüskék a hetvenes évektől megjelenő oktatással kapcsolatos írásokat tartalmazza egészen a magyar gimnáziumok megjelenéséig.

Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője: „Láttam, hogy nagyon sok beszélgetést készített nőkkel, asszonyi, női sorsokról írt sokat. Akkor úgy gondoltam, ez lesz a másik, amik végül kiegészültek a vezércikkeivel, de azokkal a vezércikkekkel, amelyek nem közéleti, vagy aktuálpolitikai témákkal foglalkoznak, hanem ahol a saját életéből vannak benne felismerhető részletek.”

A kötetet az esten Dudás Károly és Molnár Krekity Olga méltatta.

Orosz Ibolya
Batyubontás
Szabadkai Városi Könyvtár
könyvbemutató
Hét Nap
Tóth Lívia

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.