Ugrás a tartalomra

Orshow a VM4Köz.Klubban

2019.01.31
22:28
2020.02.10
17:27
Forrás
Pannon RTV
47 nap Dél-Amerikában és egyéb történetek címmel szerveztek beszélgetős estet csütörtökön a VM4K-ban. Az est főszereplője Gazsó Orsolya volt. Önkéntesként utazott el Dél-Amerikába, élményeiről mesélt.

Sótanyi Zsófia egy közösségi oldalon értesült az eseményről. Számára is fontos, hogy világot lásson. Több európai országban is járt már. Sótanyi Zsófia elmondta: „Nagyon is tetszett az előadás. Egy hatalmas motivációt adott még pluszban ahhoz, hogy a következő években, amikor csak tehetem, utazzak. Bennem már eddig is megvolt a kalandvágy meg a motiváció, ez még csak egy pluszt így ráadott.”

Gazsó Orsolya a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián önkénteskedett. Ezután több dél-amerikai országot is meglátogatott. Ezek között volt Argentína, Chile, Uruguay és Brazília. Tapasztalatairól beszélt: „Nekem nagyon érdekes volt, hogy Argentínában mindenféle táj megtalálható. Dél-Argentínában vannak a pingvinek meg a gleccserek. Nagyon sok jég. Közép-Argentína nagyon hasonló táj, mint a miénk. Észak-Argentína, ahol jártam is, az pedig a sivatagok, a kaktuszok, az alpakák birodalma.”

A rendezvény sok érdeklődőt vonzott a VM4K-ba, a klubhelyiségben nem maradt szabad hely. Kosányi Tamás képzési referens elmondta: „Azt láttuk, hogy amikor megtelt ez a klubhelyiség, voltak fiatalok is, de idősebbek is. Tehát középkorúak és egészen idősek is voltak. Számunkra érdekes volt, hogy ismét elérhettük azt, hogy szinte minden korosztályhoz szólni tudtunk.” Gazsó Orsolya utazásának részleteiről bővebben Vitrázs című műsorunkban számolunk be.

VM4K
Gazsó Orsolya
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.