Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ősbemutatóra készül az Újvidéki Színház

2022.05.25
11:27
2022.05.25
17:09
Forrás
Pannon RTV
A Láthatatlan kölykök ősbemutatóját ma este tartják az Újvidéki Színházban. A produkció Terék Anna vajdasági írónő szövege alapján készült és Lénárd Róbert rendező vitte színre.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A dráma a felnőtté válás témáját járja körbe - emelte ki Lénárd Róbert a főpróba után. A rendező a darabbal kapcsolatban elmondta:

„Ő évekkel ezelőtt mondta nekem, hogy erről a témáról szeretne írni, mert van hozzá köze, mert van valamiféle személyes érintettsége benne, és hogy nagyon szeretne egyszer darabot írni erről. Ez tényleg évekig ment, hogy így dumáltunk erről, és amikor tavaly alkalom nyílott arra, hogy az Újvidéki Színházban Terék Annát játszunk, konkrétan igazgatói fölkérésre, akkor én fölhívtam az Annát, és mondtam, hogy itt az idő. Tehát ilyen értelemben igen, az Újvidéki Színháznak írta, de igazából ez vele és velem egy kaland, ami évek óta tart, és aminek úgy tűnik, itt a vége.”

Újvidéki Színház
Lénárd Róbert

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.