Ugrás a tartalomra

Őseink zenéje a hétvégén Szenttamáson

2019.01.16
10:46
Forrás
Pannon RTV
Január 19-én, szombaton a népzene ismét beköltözik a szenttamási Városi Sportcsarnokba. A programot a Pannon Rádió Presszó című műsorában Paracki László, az esemény egyik szervezője ismertette.

Az Őseink zenéje című rendezvény 2002-ben indult azzal a céllal, hogy bemutassa a Kárpát-medence népzenéit. Ápolja, megőrzi és továbbadja a táncházi zenét. Azokhoz is szól, akik nem foglalkoznak népzenével és néptánccal, velük is szeretné megismertetni, megszerettetni ezt a világot.

A szervező elmondta, annak ellenére, hogy a rendezvény elsősorban a magyar kultúra bemutatásáról szól, rendszerint szép számmal megjelennek szerb ajkú érdeklődők is. A közönség az egész Kárpát-medencéből érkezik.

Az idei fellépők: Bakos Árpád és barátai, Csonka Ferenc és zenekara, a Bódorka leánykórus, a Bartók Ifjúsági Néptáncegyüttes, a Csörömpölő zenekar és a Tisza Néptáncegyesület.

A legkisebbeket már 18 órára várják gyermekfoglalkozásokkal, a hivatalos megnyitó és a koncert 19 órakor kezdődik. Ezt kétórásra tervezik, de a korábbi évek tapasztalata az, hogy hosszabbra is elhúzódik. Ezt követően mindenki bekapcsolódhat egy rövid táncoktatásba, majd a táncházba, ami hajnalig is eltarthat. A programot iparművészeti és kézműves tárgyak kiállítása is gazdagítja.

A belépés ingyenes. A szervező mindenkinek azt üzente, hogy csak jókedvet kell vinni, minden másról ők gondoskodnak.

Szenttamás
Őseink Zenéje
Pannon Presszó

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.