Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Őszi kiállításra készül az ABC&T képzőművészeti szakkör

2021.09.28
21:54
2021.09.30
14:20
Forrás
Pannon RTV
Vezetője, Török István 22 évvel ezelőtt alakította a csoportot. Azóta többször változott a találkozások helyszíne, a tagok is cserélődtek, de a munka hangulata, az aktív tagok és vezetőjük lelkesedése megmaradt.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Vezetője, Török István 22 évvel ezelőtt alakította a szabadkai csoportot. Azóta többször változott a találkozások helyszíne, a tagok is cserélődtek, de a munka hangulata, az aktív tagok és vezetőjük lelkesedése megmaradt.

Zöld lombok alatt festőállványok, rajzolgató, festegető vidám társaság - ez a kép fogadta stábunkat a Török István vezette festőszakkör hétfői összejövetelén. Már nyolc éve heti két alkalommal tartják a foglalkozásokat ezen a helyen, de a szakcsoport sokkal korábban alakult.  

A több mint két évtized alatt sokszor változott a helyszín, és cserélődtek a szakkörbe járó emberek is. Perna Jácinta néhány hónapja csatlakozott a csoporthoz, és mint mondja, szeretne sok minden kipróbálni.

Vinkovics Verona portrékat rajzol legszívesebben. Már három éve tagja a csoportnak, és nagyon szereti ezeket a találkozókat, nemcsak a festés öröme, hanem a családias, jó hangulata miatt is.

A csoport tagja Orosz Ildikó, a Pannon RTV szerkesztője is. Az akvarell a kedvence, de idővel szeretne más technikákat is kipróbálni.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Šefčić Melinda több technikát is alkalmaz, de olajjal fest legszívesebben, mert az olaj lehetőséget ad az utólagos javításokra, és a színkeverésben szinte nincsenek határok.

A csoport őszi kiállítását október 4-én 18 órakor nyitják meg a szabadkai Szabadegyetem kiállítótermében. Ezúttal a rajzon lesz a hangsúly, de festményeket is láthatnak majd az érdeklődők.

A csoportnak vannak palicsi tagjai is, akik számára Török István helyben tartja a foglalkozásokat, hogy ne kelljen Szabadkára utazniuk. Munkáikat viszont mindannyian együtt fogják kiállítani.

ABC&T képzőművészeti szakkör
képzőművészeti
szakkör
kiállítás
Szabadka
Orosz Ildikó

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:29, Frissítve: 15:31

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.