Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán

2019-10-15
14:01
2019-10-15
17:30
Forrás
Pannon RTV
Izgalmas előadások, kiállítások és koncertek várják az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál látogatóit Szabadkán.

Az eseménysorozat október 23-án kezdődik A klasszikus zene gyöngyszemei című hangversennyel, a szabadkai Zsinagógában. A különböző programok minden generációhoz szólnak, általános és középiskolásoknak is. A fesztivál előadásai díjmentesen látogathatóak, azonban regisztrációhoz kötöttek: a jegyek az egyes előadásokra a zsinagóga bejáratánál vehetők fel október 16. és 19. között, 10-től 12 óráig, illetve délután 4-tól 6-ig. Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október 31-én, egy szerb nyelvű színházi előadással zárul. A fesztivál programja a Szabadkai Zsidó Hitközség honlapján, a hu.josu.rs címen olvasható.

A programokat Kovács Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközség irodavezetője is ismertette: „Szeretünk sokszínű programmal előrukkolni, ezért például idén egy estét Eugen Verbernek szentelünk. Szabadka szülöttje judaista volt, héberről, jiddisről, arameus nyelvről fordított szerb nyelvre. Többek között a kumráni kéziratokat, illetve a talmud töredékeit is ő fordította szerb nyelvre, Neki szentelt emlékest lesz a Szabadkai Zsidó Hitközség dísztermében. Ami még érdekes és népszerű, hogy Bane Popović, a Belgrádi Zsidó Hitközség eminens tagja zsidó vicceket fog mesélni, tehát a zsidó humornak szentelt emlékest is lesz a Szabadkai Zsidó Hitközség dísztermében.”

zsidó
kultúra
fesztivál
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka
Zsinagóga

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.