Ugrás a tartalomra

Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán

2019.10.15
14:01
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Izgalmas előadások, kiállítások és koncertek várják az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál látogatóit Szabadkán.

Az eseménysorozat október 23-án kezdődik A klasszikus zene gyöngyszemei című hangversennyel, a szabadkai Zsinagógában. A különböző programok minden generációhoz szólnak, általános és középiskolásoknak is. A fesztivál előadásai díjmentesen látogathatóak, azonban regisztrációhoz kötöttek: a jegyek az egyes előadásokra a zsinagóga bejáratánál vehetők fel október 16. és 19. között, 10-től 12 óráig, illetve délután 4-tól 6-ig. Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október 31-én, egy szerb nyelvű színházi előadással zárul. A fesztivál programja a Szabadkai Zsidó Hitközség honlapján, a hu.josu.rs címen olvasható.

A programokat Kovács Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközség irodavezetője is ismertette: „Szeretünk sokszínű programmal előrukkolni, ezért például idén egy estét Eugen Verbernek szentelünk. Szabadka szülöttje judaista volt, héberről, jiddisről, arameus nyelvről fordított szerb nyelvre. Többek között a kumráni kéziratokat, illetve a talmud töredékeit is ő fordította szerb nyelvre, Neki szentelt emlékest lesz a Szabadkai Zsidó Hitközség dísztermében. Ami még érdekes és népszerű, hogy Bane Popović, a Belgrádi Zsidó Hitközség eminens tagja zsidó vicceket fog mesélni, tehát a zsidó humornak szentelt emlékest is lesz a Szabadkai Zsidó Hitközség dísztermében.”

zsidó
kultúra
fesztivál
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka
Zsinagóga

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű