Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Othello Szabadkán

2023.01.14
12:21
2023.01.14
15:58
Forrás
Pannon RTV
A Jadran színpadán idén először az Othello Shakespeare egyik klasszikusát mutatta be a Szabadkai Népszíház Magyar Társulata, Puskás Zoltán rendezésében.

Az eredeti szöveg egy új formáját mutatják be a színészek a darabban, amely annak ellenére, hogy a mai beszédnyelvhez igazodott, őrzi a tragédia eredetiségét.

A Jadran színpadán idén először Shakespeare egyik örök klasszikusát, az Othellót mutatta be a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. A darabot próbálták kissé modernizálni, ami a nyelvezetet illeti, de még is hűek maradni az eredeti szöveghez.

Kovács Nemes Andor, színész: "Szeretünk Puskás Zoltánnal dolgozni, mert ő is színészből avanzsált rendező, és nagyon jól tud a színészek nyelvén beszélni, úgyhogy fél szavakból is meg lehet érteni egymást vele. Szépen tudta vezetni a próbafolyamatot."

Othello tragédiája, a velencei mórra összpontosít, egy ember bosszújára, hogy elpusztítson egy másikat. A dráma egy kissé nehéz darab, de rengeteg olyan üzenettel bír, amely hatással lehet a nézőre.

Budinčević Krisztián, Othello főszerepében: "Szerintem az üzenete az, hogy figyeljünk oda egymásra, magunkra, kik vesznek bennünket körül, kikre hallgatunk és miért hallgatunk rájuk. Illetve az, hogy a kommunikáció hiánya arra nagyon felhívja a figyelmet, hogy beszéljünk a problémáinkról a gondjainkról."

Az előadást péntek 13. mutatták be a nagyközönség előtt. A színészek hozzátették, ez a balszerencsésnek mondható nap semmilyen nyomást nem tett rájuk.

Othello
Szabadka
színház
bemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.