Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Ötödik alkalommal szervezik meg a Hagyományőrző Napokat Szabadkán

2018-09-05
07:42
2018-09-05
16:33
Forrás
Pannon RTV
Ötödik alkalommal szervezik meg a Hagyományőrző Napokat, azaz a Zavičajni danit Szabadkán. Az esemény vasárnap labdarúgó turnéval kezdődött.

A rendezvény szombatig tart és minden nap különféle programokkal várják az érdeklődőket, lesznek egyebek mellett koncertek, irodalmi estek is. A rendezvényt hivatalosan kedd este nyitották meg a szervezők, a Szerb Egyesületek Észak-bácskai Szövetsége a Városháza dísztermében.

Felcsendült a szerb himnusz a szabadkai Városháza dísztermében. Így kezdődött az ötödik Hagyományőrző Napok. A vendégek között mások mellett szerepeltek olyan neves személyiségek mint a Teofilović fivérek, vagy a francia Arnaud Gouillon, a már tíz éve Szerbiában élő fiatal jótékonykodó, aki a Szolidaritás Koszovóért egyesület alapítója is. Munkásságáért most elismerésben részesült.

Arnaud Gouillon, elnök, Szolidaritás Koszovóért: „2004 óta segítünk az enklávékban élő gyermekeknek, humanitárius segítségnyújtási konvojokat szervezünk, felújítjuk az iskolákat, összesen 31 iskolát újítottunk fel a mai napig, valamint szintén a Raška-Prizren Egyházmegyével közösen felépítettünk néhány farmot Koszovó területén, minden évben nyaralást szervezünk a tengerre az enklávékban élő gyermekek számára.”

Az öt napos esemény célja nemcsak a szerb kultúra, hanem az összes Szabadkán élő nemzet kultúrájának és értékeinek ápolása - hangzott el a rendezvény ünnepélyes megnyitóján. A szervezők igyekeztek minden korosztály számára megfelelő programot létrehozni.

Borivoje Vukajlović, elnök, Szerb Egyesületek Észak-bácskai Szövetsége: „Mindenki számára készültünk valami különlegességgel. Érdekes, hogy a boszniai Szerb Köztársaság Napjai Szerbiában elnevezésű nagy rendezvény egybeesik a mi Hagyományőrző Napjainkkal, úgyhogy 8-án, szombaton a Szabadság téren együtt zárul a Hagyományőrző Napok és a a boszniai Szerb Köztársaság Napjai Szerbiában esemény.”

A Szerb Egyesületek Észak-bácskai Szövetsége szervezésében számos kulturális program és koncert várja az érdeklődőket. Csütörtökön 18 órától a város főterén megszervezik a IV. Babakonferenciát, amelyre azokat a babákat várják, akik szeptember 6-áig nem töltik be második életévüket.

Szabadka
Hagyományőrző Napok

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.