Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Ötven versmondó versengett Csókán

2018-10-20
12:50
2018-10-20
16:27
Forrás
Pannon RTV
Negyedik alkalommal tartották meg a Cs. Simon István Vers- és Prózamondó Találkozót a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában.

A terjáni származású költőről és publicistáról elnevezett találkozóra ötven tanuló jelentkezett. A fellépők vajdasági származású költők és írók műveivel indultak a versenyen.

Jaksa Dominika, résztvevő, Csóka: „Bogdán Józseftől választottam az Ima az elmenőkért című verset. Nagyon megtetszett, a tanárom mutatta. Eleven, nagyon szimpatikus a vers, és ezért választottam.”

Kányádi Sándor szavaival élve hangsúlyozta az anyanyelv ápolásának jelentőségét Oláj Ibolya, a Magyar Összefogás jelöltje. „Anyanyelvünk a batyunk, a botunk és a fegyverünk. Batyunk, mert őseinktől kaptuk, botunk, melyre támaszkodhatunk, és fegyverünk, mellyel védekezhetünk. Anyanyelvünket semmi sem pótolhatja.”

Cs. Simon István szakmai életútjára követendő példaként tekintenek a vers- és prózamondó találkozó szervezői.

Tóth Lívia, elnökségi tag, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka: „Cs. Simon István Csóka szülötte, író, költő újságíró. A bánáti táj kiváló ismerője. Minden versében, könyvében ennek a vidéknek állított emléket, az itt élő embereknek. De emellett ő volt a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület alapítója és első elnöke is.”

Az idei találkozóra Csókáról, Zentáról, Topolyáról, Palicsról, Temerinből és Pacsérról is érkeztek fellépők.

Csóka
Cs. Simon István
Magyar Összefogás
Nemzeti tanácsi választások 2018
Oláj Ibolya

Most

18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.