Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ötvenedszer lesz aratóünnepség Szabadkán

2018-08-08
16:35
2018-08-08
17:30
Forrás
Pannon RTV
Az aratás valamikor nagy összefogást igényelt, és kézi erővel történt a munkálatok majdnem teljes egésze.

Általában a családok, rokonok összefogtak, és egymásnak segítve takarították be az éppen aktuális gabonát. Az Aratóünnepség ezt a hagyománykört dolgozza fel. Jubiláris 50. alkalommal rendezik meg idén az Aratóünnepséget Szabadkán, vagy ahogyan a bunyevác horvátok hívják, a Dužijancát. A központi rendezvényt augusztus 10. és 12-e között tartják Szabadkán. A pénteki nyitónapon filmet is vetítenek a Városházán, ami az ünnepkört mutatja be. A vetítés 17:30-kor kezdődik. A fesztiválon kiállítás és tamburazenekarok is várják a szórakozni vágyókat. Szombaton és vasárnap egész napos programmal készülnek a rendezők.

Ljiljana Dulić, elnökhelyettes, Bunyevác Horvátok Dužijanca Egyesülete, Szabadka: „Vasárnap este 20 órától a téren lesz a közös kólózás, és jöjjenek el önök is, hogy velünk élvezzék az idei Aratóünnepséget, hogy mindannyian ünnepeljünk, táncoljunk a mi szabadkai terünkön, a fellépő tamburazenekarok zenéjére, akik minden tánchoz való zenét eljátszanak.”

aratóünnepség
Dužijanca
Szabadka

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.