Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ötvenedszer lesz aratóünnepség Szabadkán

2018-08-08
16:35
2018-08-08
17:30
Forrás
Pannon RTV
Az aratás valamikor nagy összefogást igényelt, és kézi erővel történt a munkálatok majdnem teljes egésze.

Általában a családok, rokonok összefogtak, és egymásnak segítve takarították be az éppen aktuális gabonát. Az Aratóünnepség ezt a hagyománykört dolgozza fel. Jubiláris 50. alkalommal rendezik meg idén az Aratóünnepséget Szabadkán, vagy ahogyan a bunyevác horvátok hívják, a Dužijancát. A központi rendezvényt augusztus 10. és 12-e között tartják Szabadkán. A pénteki nyitónapon filmet is vetítenek a Városházán, ami az ünnepkört mutatja be. A vetítés 17:30-kor kezdődik. A fesztiválon kiállítás és tamburazenekarok is várják a szórakozni vágyókat. Szombaton és vasárnap egész napos programmal készülnek a rendezők.

Ljiljana Dulić, elnökhelyettes, Bunyevác Horvátok Dužijanca Egyesülete, Szabadka: „Vasárnap este 20 órától a téren lesz a közös kólózás, és jöjjenek el önök is, hogy velünk élvezzék az idei Aratóünnepséget, hogy mindannyian ünnepeljünk, táncoljunk a mi szabadkai terünkön, a fellépő tamburazenekarok zenéjére, akik minden tánchoz való zenét eljátszanak.”

aratóünnepség
Dužijanca
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.