Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Óvodások a világot jelentő deszkákon

2019-05-15
14:27
2019-05-15
17:38
Forrás
Pannon RTV
Mintegy háromszáz kisgyerek lépett fel a Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozón Kishegyesen.

Vajdaság egész területéről 14 csoport mutatkozott be, és ajándékműsorként a zentai Dárika Bábcsoport pedagógusai is felléptek. Az esemény a Külhoni Magyar Gyerekek Éve 2019 program keretében valósult meg.

Óvodások vették birtokukba a kishegyesi színháztermet a Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozón. Vajdaság számos településéről érkeztek az apróságok, akik nagy izgalommal várták, hogy színpadra állhassanak.

Solymosi Virág, Törökfalu: „Törökfaluból jöttünk, és a kenyéráldást fogjuk most eljátszani.”

Tizennégy csoport mutatkozott be, valamint ajándékműsorként a zentai Dárika Bábcsoport pedagógusai is felléptek. A gyerekeknek bemutatkozásra, a pedagógusoknak pedig szakmai továbbképzésre ad alkalmat a találkozó.

Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „Nem egyszerű dolog felkészíteni a gyerekeket, viszont amikor előadják, az a hatalmas nagy öröm, hogy milyen szépen, milyen ügyesen meg tudták csinálni, meg tudták valósítani az elképzeléseiket, akkor van nagy megkönnyebbülés.”

Az előadásokat a zsűri nem rangsorolta.

Szőke Anna, elnök, Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete: „Ők még kicsik, és nem tudja még, hogy miért nem volt annyira jó. A másik dolog, hogy az mindig szubjektív, hogyan ítéli meg a zsűri a dolgokat, tehát véleményezünk, csupa jó szándékkal, minden csoportot.”

A rendezvénynek fontos anyanyelv- és hagyományápoló, valamint közösségteremtő szerepe van - hangzott el a megnyitón.

Balázs Attila, főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyarország: „Azon vagyunk, hogy ez a 24 éve elkezdődött hagyomány tényleg hagyományként a további években is megvalósulhasson, és ehhez igyekszünk szakmai, illetve anyagi támogatást nyújtani.”

Balázs Attila minden gyermek és pedagógus számára ajándékot is átnyújtott, a gyerekek foglalkoztató füzeteket, a pedagógusok pedig szakmai könyvet kaptak.

Kishegyes
Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozó

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.