Ugrás a tartalomra

Óvodások a világot jelentő deszkákon

2019.05.15
14:27
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Mintegy háromszáz kisgyerek lépett fel a Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozón Kishegyesen.

Vajdaság egész területéről 14 csoport mutatkozott be, és ajándékműsorként a zentai Dárika Bábcsoport pedagógusai is felléptek. Az esemény a Külhoni Magyar Gyerekek Éve 2019 program keretében valósult meg.

Óvodások vették birtokukba a kishegyesi színháztermet a Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozón. Vajdaság számos településéről érkeztek az apróságok, akik nagy izgalommal várták, hogy színpadra állhassanak.

Solymosi Virág, Törökfalu: „Törökfaluból jöttünk, és a kenyéráldást fogjuk most eljátszani.”

Tizennégy csoport mutatkozott be, valamint ajándékműsorként a zentai Dárika Bábcsoport pedagógusai is felléptek. A gyerekeknek bemutatkozásra, a pedagógusoknak pedig szakmai továbbképzésre ad alkalmat a találkozó.

Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „Nem egyszerű dolog felkészíteni a gyerekeket, viszont amikor előadják, az a hatalmas nagy öröm, hogy milyen szépen, milyen ügyesen meg tudták csinálni, meg tudták valósítani az elképzeléseiket, akkor van nagy megkönnyebbülés.”

Az előadásokat a zsűri nem rangsorolta.

Szőke Anna, elnök, Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete: „Ők még kicsik, és nem tudja még, hogy miért nem volt annyira jó. A másik dolog, hogy az mindig szubjektív, hogyan ítéli meg a zsűri a dolgokat, tehát véleményezünk, csupa jó szándékkal, minden csoportot.”

A rendezvénynek fontos anyanyelv- és hagyományápoló, valamint közösségteremtő szerepe van - hangzott el a megnyitón.

Balázs Attila, főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyarország: „Azon vagyunk, hogy ez a 24 éve elkezdődött hagyomány tényleg hagyományként a további években is megvalósulhasson, és ehhez igyekszünk szakmai, illetve anyagi támogatást nyújtani.”

Balázs Attila minden gyermek és pedagógus számára ajándékot is átnyújtott, a gyerekek foglalkoztató füzeteket, a pedagógusok pedig szakmai könyvet kaptak.

Kishegyes
Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozó

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.