Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Óvodások a világot jelentő deszkákon

2019-05-15
14:27
2019-05-15
17:38
Forrás
Pannon RTV
Mintegy háromszáz kisgyerek lépett fel a Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozón Kishegyesen.

Vajdaság egész területéről 14 csoport mutatkozott be, és ajándékműsorként a zentai Dárika Bábcsoport pedagógusai is felléptek. Az esemény a Külhoni Magyar Gyerekek Éve 2019 program keretében valósult meg.

Óvodások vették birtokukba a kishegyesi színháztermet a Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozón. Vajdaság számos településéről érkeztek az apróságok, akik nagy izgalommal várták, hogy színpadra állhassanak.

Solymosi Virág, Törökfalu: „Törökfaluból jöttünk, és a kenyéráldást fogjuk most eljátszani.”

Tizennégy csoport mutatkozott be, valamint ajándékműsorként a zentai Dárika Bábcsoport pedagógusai is felléptek. A gyerekeknek bemutatkozásra, a pedagógusoknak pedig szakmai továbbképzésre ad alkalmat a találkozó.

Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „Nem egyszerű dolog felkészíteni a gyerekeket, viszont amikor előadják, az a hatalmas nagy öröm, hogy milyen szépen, milyen ügyesen meg tudták csinálni, meg tudták valósítani az elképzeléseiket, akkor van nagy megkönnyebbülés.”

Az előadásokat a zsűri nem rangsorolta.

Szőke Anna, elnök, Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete: „Ők még kicsik, és nem tudja még, hogy miért nem volt annyira jó. A másik dolog, hogy az mindig szubjektív, hogyan ítéli meg a zsűri a dolgokat, tehát véleményezünk, csupa jó szándékkal, minden csoportot.”

A rendezvénynek fontos anyanyelv- és hagyományápoló, valamint közösségteremtő szerepe van - hangzott el a megnyitón.

Balázs Attila, főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyarország: „Azon vagyunk, hogy ez a 24 éve elkezdődött hagyomány tényleg hagyományként a további években is megvalósulhasson, és ehhez igyekszünk szakmai, illetve anyagi támogatást nyújtani.”

Balázs Attila minden gyermek és pedagógus számára ajándékot is átnyújtott, a gyerekek foglalkoztató füzeteket, a pedagógusok pedig szakmai könyvet kaptak.

Kishegyes
Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:27

WHO: Dél-Amerika az új gócpont

Meghaladta a 6 millió 267 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma a világban. A halálos áldozatok száma több mint 373 ezer, 2,8 millióan pedig már legyőzték a kórt.
07:52, Frissítve: 08:02

Ma van pünkösdhétfő

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.