Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A palicsi filmfesztivál második napja

2020-09-14
15:45
2020-09-14
17:22
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Filmek 27. Palicsi Fesztiváljának második napján több filmet is megnézhettek a mozi szerelmesei.

Többek között bemutatták Bagota Béla magyar rendező Valan – Az angyalok völgye című filmjét is. A Szabadegyetemen megnyitották Svetlana Bojković színésznő életét bemutató kiállítást. A mai sajtótájékoztatón Maja Novaković a „A sad se spušta veče” című film rendezője elmondta, az alkotása a közelmúltban több szemlén is díjakat kapott. A film két idős asszonyról szól, akik Kelet-Bosznia hegyvidékén élnek.

Maja Novaković, rendező: „Olyan képek vizuális megjelenítésére törekedtem, amelyekre gyerekkoromból emlékszem. Ezek a nagymamák, azok a nagymamák, akikkel gyerekkoromban őriztem a juhokat. Ez a falu valóban Brdo, amely közel van az én falumhoz. Ismerem a mindennapjait, a falusi életet. Valójában, amikor eljöttem tanulni, és a tanulmányaim után is ugyanaz a művészet sokat segített abban, hogy például kerestem a realizmust, és valójában ők voltak realisták, és ez emlékeztet arra, hogy ki vagyok és honnan jövök.”

Palics
Szabadka
filmfesztivál
európai
filmek
Bagota Béla
Maja Novaković
Valan

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.