Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A palicsi filmfesztivál második napja

2020.09.14
15:45
2020.09.14
17:22
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Filmek 27. Palicsi Fesztiváljának második napján több filmet is megnézhettek a mozi szerelmesei.
Pannon RTV

Többek között bemutatták Bagota Béla magyar rendező Valan – Az angyalok völgye című filmjét is. A Szabadegyetemen megnyitották Svetlana Bojković színésznő életét bemutató kiállítást. A mai sajtótájékoztatón Maja Novaković a „A sad se spušta veče” című film rendezője elmondta, az alkotása a közelmúltban több szemlén is díjakat kapott. A film két idős asszonyról szól, akik Kelet-Bosznia hegyvidékén élnek.

Maja Novaković, rendező: „Olyan képek vizuális megjelenítésére törekedtem, amelyekre gyerekkoromból emlékszem. Ezek a nagymamák, azok a nagymamák, akikkel gyerekkoromban őriztem a juhokat. Ez a falu valóban Brdo, amely közel van az én falumhoz. Ismerem a mindennapjait, a falusi életet. Valójában, amikor eljöttem tanulni, és a tanulmányaim után is ugyanaz a művészet sokat segített abban, hogy például kerestem a realizmust, és valójában ők voltak realisták, és ez emlékeztet arra, hogy ki vagyok és honnan jövök.”

Szabadka
filmfesztivál
európai
filmek
Bagota Béla
Maja Novaković
Valan

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű