Ugrás a tartalomra

A palicsi filmfesztivál második napja

2020.09.14
15:45
2020.09.14
17:22
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Filmek 27. Palicsi Fesztiváljának második napján több filmet is megnézhettek a mozi szerelmesei.

Többek között bemutatták Bagota Béla magyar rendező Valan – Az angyalok völgye című filmjét is. A Szabadegyetemen megnyitották Svetlana Bojković színésznő életét bemutató kiállítást. A mai sajtótájékoztatón Maja Novaković a „A sad se spušta veče” című film rendezője elmondta, az alkotása a közelmúltban több szemlén is díjakat kapott. A film két idős asszonyról szól, akik Kelet-Bosznia hegyvidékén élnek.

Maja Novaković, rendező: „Olyan képek vizuális megjelenítésére törekedtem, amelyekre gyerekkoromból emlékszem. Ezek a nagymamák, azok a nagymamák, akikkel gyerekkoromban őriztem a juhokat. Ez a falu valóban Brdo, amely közel van az én falumhoz. Ismerem a mindennapjait, a falusi életet. Valójában, amikor eljöttem tanulni, és a tanulmányaim után is ugyanaz a művészet sokat segített abban, hogy például kerestem a realizmust, és valójában ők voltak realisták, és ez emlékeztet arra, hogy ki vagyok és honnan jövök.”

Szabadka
filmfesztivál
európai
filmek
Bagota Béla
Maja Novaković
Valan

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.