Ugrás a tartalomra

A palicsi filmfesztivál programjában 12 magyar film is szerepel

2019.07.16
14:45
2019.07.16
18:00
Forrás
Pannon RTV
Pedro Almodóvar spanyol filmrendező önéletrajzi ihletésű, Fájdalom és dicsőség című filmje nyitja meg szombaton az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját Palicson.

Több mint 130 játék-, rövid-, és dokumentumfilmet nézhetnek meg a rajongók a hat napon át tartó európai filmes seregszemlén. A meglévő 13 kategória mellett kettővel bővült a fesztivál programja: európai dokumentáris, és a filmművészet európai óriásaival foglalkozó filmekkel.

A versenyprogramban kilenc film szerepel, hármat versenyen kívül mutatnak be. A győztesről öttagú zsűri dönt, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak vélt alkotásra. A palicsi filmfesztiválon tizenkét magyar filmet mutatnak be. Bergendy Péter Trezor című alkotása is versenybe száll a palicsi filmfesztivál fődíjáért.

Ilija Tatić, végrehajtó producer, Palicsi Filmfesztivál: „Hagyományainkhoz híven a fesztivál versenyprogramjában minden évben legalább egy magyarországi film szerepel. Ebben az évben ez Bergendy Péter Trezor című alkotása. Egy nagyon érdekes műalkotás, amely az 56-os magyar forradalom utáni időszakkal foglalkozik. Amikor a rendőrség professzionális bankrablót bérel, hogy feltörje a Belügyminisztérium széfjét.”

palicsi filmfesztivál
Ilija Tatić
Bergendy Péter

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.