Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A palicsi filmfesztivál programjában 12 magyar film is szerepel

2019-07-16
14:45
2019-07-16
18:00
Forrás
Pannon RTV
Pedro Almodóvar spanyol filmrendező önéletrajzi ihletésű, Fájdalom és dicsőség című filmje nyitja meg szombaton az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválját Palicson.

Több mint 130 játék-, rövid-, és dokumentumfilmet nézhetnek meg a rajongók a hat napon át tartó európai filmes seregszemlén. A meglévő 13 kategória mellett kettővel bővült a fesztivál programja: európai dokumentáris, és a filmművészet európai óriásaival foglalkozó filmekkel.

A versenyprogramban kilenc film szerepel, hármat versenyen kívül mutatnak be. A győztesről öttagú zsűri dönt, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak vélt alkotásra. A palicsi filmfesztiválon tizenkét magyar filmet mutatnak be. Bergendy Péter Trezor című alkotása is versenybe száll a palicsi filmfesztivál fődíjáért.

Ilija Tatić, végrehajtó producer, Palicsi Filmfesztivál: „Hagyományainkhoz híven a fesztivál versenyprogramjában minden évben legalább egy magyarországi film szerepel. Ebben az évben ez Bergendy Péter Trezor című alkotása. Egy nagyon érdekes műalkotás, amely az 56-os magyar forradalom utáni időszakkal foglalkozik. Amikor a rendőrség professzionális bankrablót bérel, hogy feltörje a Belügyminisztérium széfjét.”

Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválja
palicsi filmfesztivál
Palics
Ilija Tatić
Bergendy Péter

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:11

Nincs idő meghalni – A 25. James Bond-film

A film részleteit és az azzal kapcsolatos információkat folyamatosan csöpögtetik nekünk a készítők. A szereplőgárdával nagyjából hónapok óta tisztában vagyunk, de a film címe még csak most derült ki.

Népszerű