Ugrás a tartalomra

Pámer Csilla kapta a Pataki Gyűrű-díjat

2019.10.30
06:58
2019.10.30
18:25
Forrás
Pannon RTV
Pámer Csilla, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze kapta idén a legrangosabb vajdasági színházi elismerést, a Pataki Gyűrű-díjat.

Az elismerést kedd este, a Délvidéki Magyar Színjátszás Napján adták át Szabadkán. Szintén ő érdemelte ki az újvidéki

A Kosztolányi Dezső Színház éppen futó előadása, az Urbán András rendezte Nézőművészeti Főiskola szolgált alapul a kedd esti gála megálmodásakor. Az esemény házigazdái idén Mészáros Gábor, Hajdú Tamás és Kucsov Borisz voltak, akik fergeteges humorral vezették a műsort.

Virág György, a gálaműsor koordinátora: „Megpróbáltuk valahogy megbontani azt a rendszert, ami eddig kialakult a gála kapcsán. Illetve azt a felemelő gála hangulatot próbáltuk egy picit oldani, és egy picit igazibb arcát mutatni annak az állapotnak, annak a helyzetnek amiben a vajdasági hivatásos magyar színházak ebben a pillanatban vannak.”

A négytagú zsűri idén egyhangúlag Pámer Csillának ítélte oda a Pataki Gyűrű-díjat a Lila Ákác című darabban nyújtott alakításáért.

Jankovics Andrea, zsűritag: „Azt gondolom, hogy a szerep fajsúlya miatt, tehát Csillának egy olyan szerep jutott ebben az elmúlt évben, amiben tulajdonképpen vinnie kell az előadást. Ha ő egy pillanatig kiesik a szerepéből, ha egy pillanatig nincs a színpadon, vagy nem viszi ahogy mi mondjuk színészek, tehát hogy nem áll mögötte, akkor bukott az előadás.”

Már az első olvasópróbán nagyon beleszeretett a szövegbe - nyilatkozta Pámer Csilla a díjkiosztó után. Magába a szerepbe hosszabb ideig tartott beleszeretni és jó volt a próbafolyamat is, vallotta a színész, mert olyan érzéseket tudott magából kifürkészni a szerep által, amik egy színésznek jól esnek.

Pámer Csilla, díjazott: „Azon felül, hogy megtisztelő és azon felül, hogy egy nagyon nagy lendületet ad biztos, meg egy visszaigazolást arról a munkáról, amit végzek, azonfelül azt is tudom, hogy nagyon sok minden össze kell, hogy álljon ahhoz, hogy egy díjat az ember megkapjon. Nagyon zseniális színészek vannak még mellettem, vagy jelöltek, vagy a vajdasági színészvilágban és tulajdonképpen azt is tudja az ember, hogy ez most egy olyan pillanat, amikor valamiért, a szerep miatt, a rendező miatt, a kollégák miatt, az egész miatt ez így megtörtént és ez a pillanat a nagyon fontos.”

Egyébként Pámer Csilla a Lila Ákác című darabban alakított szerepéért már több elismerésben is részesült.

Pámer Csilla
Pataki Gyűrű-díj
Szabadka
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Most

Népszerű