Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Pancsován vendégszerepelt az erdélyi Udvarhely Néptáncműhely

2019-12-12
17:22
2019-12-12
20:55
Forrás
Pannon RTV
A háromnapos vajdasági körútjukon Kiáltó szó című műsorukkal mutatkoztak be a közönségnek. Az előadást nagy érdeklődés övezte.

Zsúfolásig megtelt a pancsovai Művelődési Központ nagyterme, sokan voltak kíváncsiak az Udvarhely Néptáncműhely előadására. Fehér György Svédországban él családjával, éppen szülőfalujában tartózkodott, amikor értesült az eseményről. Elmondta: „Megláttam a plakátot, hogy itt lesz az Udvarhelyi Néptánccsoport. Egyébként nekem a magyar tánc, az a szívem csücske még mindig, habár nem táncolok már, és ezt, amit láttam itt, ezt mindenkinek ajánlanám, hogy ezt meg kell nézni.”

Az Udvarhely Néptáncműhely Magyarországon és a határon túli területeken is gyakran fellép. Az előadás célja, hogy az erdélyi kisebbségi létbe került magyarságnak állítson emléket. Orendi István, a műhely vezetője kiemelte: „Úgy gondoltuk, ha már lesz egy száz éves évforduló, akkor mi is valamilyen módon a saját eszközeinkkel emlékezünk meg erről. Akkor Könczei Árpád koreográfus-rendezővel beszélgetve arra gondoltunk, hogy ha már megemlékezünk a száz évvel ezelőtt történtekről, akkor talán jó lenne Kós Károly szellemiségében tenni. A mi eszközeink ebben a népzene és a néptánc.”

 

A Kiáltó szó című produkció a magyar Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság támogatásával valósult meg.

Pancsova
Kiáltó szó
Udvarhely Néptáncműhely

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.