Ugrás a tartalomra

Pannon letter - vajdasági magyar kortárs irodalmi színtér

2020.09.28
18:21
2020.09.28
18:53
Forrás
Pannon RTV
Pannon letter címmel a vajdasági magyar kortárs irodalmi színtér bemutatására került sor ma délután a palicsi Magyar Kultúrközpontban.

Az irodalmi-beszélgetős műsor a Colourful Cooperation - Sokszínű együttműködés IPA-projekt keretében valósult meg. Benedek Miklós költő a Képes Ifjúság felelős szerkesztőjeként, Virág Gábor a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatójaként, Losoncz-Kelemen Emese szerkesztő-tördelő, egy, a kortárs irodalmat népszerűsítő Instragram-oldal szerzőjeként és Bíró Tímea költő, a Hét Nap újságírójaként beszélgettek egymással.

Szó esett arról, hogyan közelítik meg a témát szerzői mivoltukból, és hogyan ismertetik meg az olvasókkal a mai szerzőket és műveket. Ehhez egy széles látókör kell, és mindig naprakésznek kell lenni, hogy mi az aktuálisan fontos téma és fontos irodalom - emelte ki Bíró Tímea.

Bíró Tímea, költő, újságíró: „Vannak olyan témák, amelyek nem tudnak kimenni a divatból. Ilyen a háború és a háború traumái, azok mindig is fontosak lesznek, azt hiszem, az olvasóknak. Vannak olyan témák, most főleg Magyarországon, illetve nálunk is, mondjuk a mélyszegénység az egy nagyon, nagyon fontos témakör, és én azt gondolom, hogy a külföldi munkavállalás is egyre populárisabb lesz.”

Virág Gábor
Benedek Miklós
Bíró Tímea
Colourful Cooperation
Losoncz-Kelemen Emese

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.