Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pannon letter - vajdasági magyar kortárs irodalmi színtér

2020-09-28
18:21
2020-09-28
18:53
Forrás
Pannon RTV
Pannon letter címmel a vajdasági magyar kortárs irodalmi színtér bemutatására került sor ma délután a palicsi Magyar Kultúrközpontban.

Az irodalmi-beszélgetős műsor a Colourful Cooperation - Sokszínű együttműködés IPA-projekt keretében valósult meg. Benedek Miklós költő a Képes Ifjúság felelős szerkesztőjeként, Virág Gábor a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatójaként, Losoncz-Kelemen Emese szerkesztő-tördelő, egy, a kortárs irodalmat népszerűsítő Instragram-oldal szerzőjeként és Bíró Tímea költő, a Hét Nap újságírójaként beszélgettek egymással.

Szó esett arról, hogyan közelítik meg a témát szerzői mivoltukból, és hogyan ismertetik meg az olvasókkal a mai szerzőket és műveket. Ehhez egy széles látókör kell, és mindig naprakésznek kell lenni, hogy mi az aktuálisan fontos téma és fontos irodalom - emelte ki Bíró Tímea.

Bíró Tímea, költő, újságíró: „Vannak olyan témák, amelyek nem tudnak kimenni a divatból. Ilyen a háború és a háború traumái, azok mindig is fontosak lesznek, azt hiszem, az olvasóknak. Vannak olyan témák, most főleg Magyarországon, illetve nálunk is, mondjuk a mélyszegénység az egy nagyon, nagyon fontos témakör, és én azt gondolom, hogy a külföldi munkavállalás is egyre populárisabb lesz.”

Virág Gábor
Benedek Miklós
Bíró Tímea
Colourful Cooperation
Losoncz-Kelemen Emese

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű