Ugrás a tartalomra

A Pannon RTV székházába látogatott Kornelije Kovač

2020.07.12
13:30
2020.07.12
16:43
Forrás
Pannon RTV
Kornelije Kovač niši születésű, de egy ideig Szabadkán is élt, ezért mindig úgy tér vissza az észak-bácskai városba, mintha hazajönne.

A népszerű dal- és zeneszerző nevéhez számos ismert szerzemény fűződik. Első útja székházunkban a nagy stúdió zongorájához vezetett. Ma is mindennap leül a hangszere elé, hogy zenéljen. Ilyenkor lelkileg is feltöltődik - mondja.

Szüleivel 1946-ban költöztek Szabadkára. Több zenei élmény is itt érte először. Magyarul sem felejtett el.

„Azután átmentem Belgrádba és Szarajevóba. Valamit tanultam. Játszani tanultam, zenét szerezni.”

Belgrádot egy ismert dalban is megörökítette, az April u Beogradu címűben, amelyet Zdravko Čolić adott elő. Azóta ez a dal a város egyik nem hivatalos himnusza lett.

„Elsajátítottam a zeneszerzés, hangszerelés technikáját. Nagy és kis zenekarokra egyaránt. Minden, ami a zene és a zeneszerzés velejárója. Hálás vagyok, hogy abban az időben élhettem amikor, itt Szabadkán is.”

Kornelije Kovač azt ígérte, hogy hamarosan ismét Szabadkára látogat majd. A Szabadkai Magyar Rádióban nemsokára egy hosszabb interjút is hallhatnak vele. Addig is üdvözöl mindenkit.

Pannon RTV
székház
látogat
Kornelije Kovač
Szabadka
zeneszerző
dalszerző
Belgrád
Szarajevó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.