Ugrás a tartalomra

Pap Józsefnek szentelt irodalmi estet tartottak Óbecsén

2017.11.10
21:24
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Pap József megzenésített verseivel kezdődött ma az orvosköltőnek szentelt irodalmi est az óbecsei Than Emlékházban.

Az Óbecsén született és nevelkedett Pap József a gimnáziumot Szabadkán végezte el, majd egyetemi tanulmányai után Újvidéken dolgozott orvosként. Hózsa Éva egyetemi tanár többször moderálta a költő estjeit Szabadkán, a mai emlékesten viszont „Arccal a Mező utcának” címmel tartott előadást a 2005-ben elhunyt orvosköltő és műfordító munkásságának óbecsei vonatkozásairól.

Hózsa Éva, egyetemi tanár: „Nagyon sajátos költészet az övé, sajátos úton járt, tulajdonképpen a szó az ő legfőbb témája. Rövid verseket írt, egészen sűrített verseket. Ő az irodalmunkban az a költő, aki a haikut képviseli, aki a versről számos verset írt. Szeretnék olyan metaforákról is beszélni, mint a kert, a homokzsák, amelyet most fedeztem fel magamnak.”

Pap József
irodalmi est
Óbecse
Than Emlékház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.